Sháníte skvělý recept na jídlo, kterým o víkendu pohostíte rodinu? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na velmi chutný plněný vepřový bůček. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka! Trochu jiné, ale o to jedinečnější a skvělejší.
Co budeme potřebovat:
- 1,5 kg vepřový bůček
- 4 stroužky česnek
- 30 g hořčice
- 10 g sůl
- 8 g černý pepř
Pro plnění:
- 200 g houby
- 100 g cibule
- 50 ml olej
- 8 g sůl
- 5 g černý pepř
- 100 g tvrdý sýr
- 20 ml sójová omáčka
Na omáčku:
- 1 cibule
- 20 g máslo
- 1 jablko
- 5 g sůl
- 5 g česnekový prášek
- 10 g mouka
- 200 ml sladká smetana na vaření
Jak budeme postupovat:
1. Vepřový bůček nakrájejte na straně s kůží na řezy, ale ne úplně.
2. Druhou stranu potřete prolisovaným česnekem, hořčicí a osolte.
3. Náplň: Na pánev s olejem dejte nadrobno nakrájenou cibuli a smažte ji 2-3 minuty dozlatova.
4. Nakrájejte houby na půlměsíčky, přidejte je k osmažené cibuli a ještě několik minut restujte.
5. Na bůček rozetřete houbovou náplň a posypte ji strouhaným sýrem.
6. Srolujte ho do velkého závitku a zabalte do alobalu.
7. Pečte v předehřáté troubě 35 minut při 180 °C.
8. Po upečení ho vyjměte z alobalu, potřete sójovou omáčkou a pečte dalších 5 minut při 180 °C.
9. Omáčka: Do hrnce dejte máslo a promíchejte, přidejte cibuli a pokračujte v míchání.
10. Jablko nastrouhejte na struhadle a přidejte ho do hrnce k ostatním ingrediencím. Promíchejte a přidejte sůl, prolisovaný česnek, mouku a za stálého míchání přidejte smetanu na vaření.
11. Podávejte ho s láskou a velkou chutí!
12. Dobrou chuť!