Dnes vám představujeme něco skutečně unikátního a chutného – placičky z bílého zelí plněné mletým masem a přelité lahodným dresinkem. Toto jídlo přináší výraznou chut’ bílého zelí, sytost mletého masa a bohatost dresinku, čím vytváří skvělou kombinaci, která potěší vaše chuťové buňky.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Placičky z bílého zelí plněné mletým masem a přelité lahodným dresinkem
Co budeme potřebovat:
Směs z mletého masa:
- 600 g mletého masa
- sůl – podle chuti
- černý pepř – podle chuti
- provensálské bylinky – podle chuti
- sušená petrželka – podle chuti
- mletá červená paprika – podle chuti
- sušený česnek – podle chuti
- 1 cibule
Ostatní:
- 1 malá hlávka zelí
- sůl – podle chuti
- černý pepř – podle chuti
Dresink:
- zelená cibulka – podle chuti
- 100 g zakysané smetany nebo bílého jogurtu
- kopr – podle chuti
- sůl – podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Mleté maso vložte do mísy. Dochuťte solí, černým pepřem, provensálskými bylinkami, sušenou petrželkou, mletou červenou paprikou, sušeným česnekem a přidejte také nadrobno nakrájenou cibuli – promíchejte rukama.
2. Bílé zelí nakrájejte na placičky a položte je na plech vyložený pečicím papírem, posypte solí, černým pepřem a rozprostřete na ně masovou směs.
3. Do jiné mísy dejte nakrájenou zelenou cibuli nadrobno, nalijte zakysanou smetanu nebo bílý jogurt, přisypte kopr a dochuťte solí – promíchejte lžící.
4. Dresink natřete na masové placičky a pečte v předehřáté troubě 45 minut při 180 °C.
5. Po uplynutí doby pečení zkontrolujte, zda je chuťovka upečená, a pokud ano, vyjměte ji z trouby.
6. Podávejte je s láskou, velkou chutí a grácií.
Přejeme dobrou chuť!