Představujeme vám recept, který zaručeně potěší všechny milovníky masa – roládu z mletého masa, bohatě plněnou sýrem a obalenou ve vaječné směsi. Tento lahodný pokrm přináší kombinaci bohatých chutí a jedinečných textur, které vytvoří nepřekonatelný gurmánský zážitek.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Velmi chutná roláda z mletého masa plněná sýrem obalená ve vaječné směsi
Co budeme potřebovat:
Směs mletého masa:
- 1 cibule
- 700 g mleté maso
- kopr/koriandr – podle chuti
- 1 vejce
- 1 lžička soli
- 1 lžička mleté červené papriky
- 1 lžička oregana
Plnění:
- 150 g strouhaného sýra
Na obalování:
- 2 vejce
- 1 lžička soli
- 100 g mouku
Ostatní:
- rostlinný olej – na smažení
Jak budeme postupovat:
1. V mixéru rozmixujte nakrájenou cibuli.
2. Do mísy položte mleté maso a cibuli přidejte k němu, dále přidejte nasekanou čerstvou petrželku, koriandr a také přidejte rozklepnuté vejce. Dochuťte solí, mletou červenou paprikou, oreganem – vše důkladně promíchejte rukou.
3. Připravte jsi pergamenový papír a rozprostřete na něj směs mletého masa. Posypejte strouhaným sýrem, srolujte i s papírem do rolády a pak dejte na 2 hodiny do mrazáku.
4. Poté vyjměte z mrazáku, odstraňte papír a nakrájejte na řezy.
5. Do misky si rozklepněte vejce, přisypte sůl – vyšlehejte, poté přisypejte mouku – pokračujte ve šlehání.
6. Připravte si pánev s olejem a položte do ní obalené řezy ve vaječné směsi.
7. Smažte je z obou stran dozlatova a poté je položte na plech s pečicím papírem a pečte ve vyhřáté troubě 20 minut při 180 °C.
8. Můžete je také podávat s oblíbeným dresinkem, který máte rádi a hlavně s láskou a velkou chutí.
Přátelé přejeme dobrou chuť!