Kuřecí prsa s houbami a mozzarellou ve smetanové omáčce vynikající návrh na chutný oběd nebo večeři? Příprava je velmi jednoduchá a rychlá. Zvládne ji každý, i začátečník v kuchyni. Neváhejte a pusťte se do vaření. Výsledek zaručeně stojí za to! Nebíčko v ústech.
Co budeme potřebovat:
- 300 g žampiony
- 20 g másla
- sůl – podle chuti
- černý pepř – podle chuti
- 500 g kuřecí prsa
- 30 g másla
- 100 g mozzarella na pizzu
Omáčka:
- 3 stroužky česnek
- 200 g smetana
- 100 g voda
- 20 g parmezán
Jak budeme postupovat:
1. Sýr mozzarella nakrájejte na plátky a kuřecí prsa nakrájejte na srdíčka, která nožem trochu prořízněte, ne úplně.
2. Přikryjte je fólií a vyklepejte. Osolte, opepřete a na čistou stranu položte houbovou náplň a plátky mozzarelly. Přeložte je a spojte špejlí, aby se nerozpadly.
3. Připravte si pánev s olejem, přidejte máslo a osmažte je z obou stran dozlatova.
4. Pak je přendejte na talíř a špejle vyberte.
5. Do stejné pánve nalijte smetanu, přilijte vodu a nasypte parmazán. Osolte, opepřete a promíchejte.
6. Do omáčky položte opečená prsa, nadrobno nakrájený česnek a vařte na mírném ohni 15-20 minut.
7. Nakonec posypejte petrželkou a podávejte je hlavně s láskou, chutí a radostí.
8. Dobrou chuť!