Rádi byste vyzkoušeli nějakou chutnou novinku? Nevíte co k víkendové kávě? V tom případě jste tu na správném místě! Dnes si společně přichystáme delikátní karamelové řezy s tou nejjemnější chutí. Příprava této dobroty vám nezabere mnoho času, proto se hodí, jako skvělé pohoštění na oslavy či jak jsme již zmínili k odpolední kávičce. Pokud tento recept neznáte, rozhodně si jej dobře uložte, protože díky jeho velice jemné a lahodné chuti ho neděláte naposledy!
Už se vám začínají sbíhat sliny? Pojďme si tedy společně přichystat tyto fantastické karamelové řezy s tou nejjemnější chutí!
Další skvělé recepty naleznete také na naší facebookové stránce Prima Kuchařka.
Pokud hledáte nějakou další dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte tento makový závin!
Výborný recept na karamelový zákusek:
Co budeme potřebovat:
- 500 g čokoládových sušenek
- 800 ml mléka
- 7 žloutků
- 200 g cukru krystal
- 4 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- 150 g másla
- 4 ks banánů
- karamelové kondenzované mléko
Jak postupovat:
1) Začneme krémem. Smícháme si žloutky, cukr, mouku a také škrob. Důkladně promícháme a přidáme 100-200 ml mléka a opět mícháme dokud nedostaneme hezkou hladkou směs.
2) Přidáme zbytek mléka, promícháme a umístíme na mírný plamen.
3) Vaříme dokud nám krém nezhoustne a nezačnou se objevovat bublinky. Mícháme dokud nedostaneme podobu pudinku.
4) Následně sundáme z plamene a ještě do teplého krému přidáme máslo, které důkladně rozmícháme.
5) Nyní si nakrájíme banány na kolečka.
6) Nyní nám už jen zbývá náš dezert poskládat. Připravíme si takovouto formu. Na spodní část naneseme trochu krému.
7) Následuje vrstva sušenek, kterou opět pokryjeme vrstvou krému.
8) Následují banány, které také překryjeme krémem.
9) Takto opakujeme dokud nám nedojdou ingredience.
10) Na úplný závěr náš dezert překryjeme potravinářskou folií a umístíme jej do lednice alespoň na 8 hodin. Po uplynulé době jej dozdobíme karamelovým mlékem.