Nepečený smetanový dort s jahodami

    Dnes vám přinášíme jednoduchý a osvěžující recept na nepečený smetanový dort s jahodami. Sezóna jahod se blíží a není nic lepšího než využít čerstvé a sladké jahody k přípravě tohoto dokonalého dezertu.

    Tento dort je oblíbený pro svou snadnou přípravu a úžasnou kombinaci jemného smetanového krému a šťavnatých jahod. Vychutnávání každého sousta tohoto dezertu vám poskytne osvěžující chuť, kterou budete milovat.

    nepečený smetanový dort s jahodami
    Zdroj: Petra Žídková

    Co budeme potřebovat:

    • 500 ml smetany ke šlehání
    • 200 g zakysané smetany
    • 250 g mascarpone
    • 1 balíček dětských piškotů
    • Cukr moučka podle potřeby
    • Vanilkový cukr
    • Jahody


    Jak budeme postupovat:

    1) Nejprve si připravte smetanový krém. Ve velké míse smíchejte smetanu ke šlehání, zakysanou smetanu, mascarpone, cukr moučka a vanilkový cukr. Šlehejte směs mixérem, dokud nezískáte hustý a krémový krém. Ochutnejte a přidejte cukr, pokud je to potřeba.

    2) Dno kulaté formy (průměr asi 22 cm) vyložte dětskými piškoty. Pokud jsou piškoty příliš dlouhé, můžete je před použitím přizpůsobit velikosti formy.

    3) Na piškoty nanesete vrstvu smetanového krému. Roztírejte krém rovnoměrně, abyste pokryli celé piškoty.

    4) Na smetanový krém naskládejte jahody. Můžete je nakrájet na plátky nebo je ponechat celé, podle vaší preference. Pokračujte ve vrstvení piškotů, smetanového krému a jahod, dokud nemáte všechny ingredience spotřebované. Poslední vrstvu uzavřete smetanovým krémem.

    5) Dort dejte do lednice a nechte ho ztuhnout alespoň na 4 hodiny, ideálně přes noc.

    6) Před servírováním můžete dort ozdobit dalšími jahodami nebo jiným ovocem podle vašeho výběru.

    Tento nepečený smetanový dort s jahodami je jednoduchý a osvěžující. Určitě potěší všechny milovníky jahod a sladkých dezertů. Můžete si ho vychutnat samotný nebo ho podávat jako dokonalý dezert na oslavách nebo rodinných setkáních.