Připravte si dvojbarevný sušenkový zákusek s pudinkovým a kakaovým krémem, který vám přinese oslnivou kombinaci chutí. Tento zákusek je nejen lahodný, ale také vizuálně působivý, což jej činí dokonalým dezertem pro různé příležitosti. Pudinkový krém dodává zákusku jemnost a vláčnost, zatímco kakaový krém přidává bohatou čokoládovou chuť. Dvojbarevná vrstva sušenek vytváří zajímavý a lákavý design. Připravte si tento vynikající sušenkový zákusek a užijte si oslnivou kombinaci chutí v každém soustu.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Dvojbarevný sušenkový zákusek s pudinkovým a kakaovým krémem
Co budeme potřebovat:
Pudinkový a kakaový krém:
- 80 g cukru – (2/5 šálky)
- 30 g kukuřičného škrobu – (2,5 lžíce)
- 1 vejce
- 500 ml mléka
- 20 g másla
- 1 kakaa
Ostatní:
- 120 g sušenek + mléko na namáčení sušenek
Poleva:
- 80 g čokolády – (4/5 tabulky)
- 50 ml smetany – (1/5 šálky)
Jak budeme postupovat:
1. Do hrnce nasypejte cukr, přisypte kukuřičný škrob, přidejte rozklepnuté vejce – promíchejte metličkou. Následně přilijte mléko – dále míchejte a vařte na mírném ohni. Po objevení prvních bublinek vařte 1 minutu do zhoustnutí. Poté přidejte kostku másla – pokračujte v míchaní.
2. Připravte si misku o rozměre 16 x 16 cm a naskládejte do ní sušenky namočené v mléce.
3. Zalijte je s polovinou pudinkového krému, pěkně ho rozetřete a postup se sušenkami opakujte.
4. Do druhé poloviny krému nasypte kakao – promíchejte a nalijte ho na sušenky, pěkně ho rozetřete, uhlaďte a uložte na 30 minut do lednice na ztuhnutí.
5. Do misky dejte nalámanou čokoládu, přilijte smetanu a rozpusťte ji v mikrovlnné troubě – promíchejte.
6. Vzniklou čokoládovou polevou rozetřete na ztuhlý zákusek a opět uložte na 30 minut do lednice.
7. Dvojbarevný sušenkový zákusek s pudinkovým a kakaovým krémem podávejte s láskou a hlavně s úsměvem na tváří.
Přátelé přejeme dobrou chuť!
VIDEO NÁVOD: