Připravte si křupavou zapečenou vaječnou omeletu se zeleninou, která nabízí perfektní kombinaci chutí. Tato omeleta je ideální volbou pro snídani, oběd nebo večeři, ať už si ji dopřáváte samotnou nebo s přílohou. Křupavá vnější vrstva omelety skrývá jemný a vláčný vnitřek plný čerstvé zeleniny, která dodává omeletě svěžest a výraznou chuť. Zapečená omeleta je dokonale dochucená jemným dresinkem, který přidává další vrstvu lahodnosti. Připravte si tuto výtečnou zapečenou vaječnou omeletu se zeleninou a užijte si dokonalou kombinaci chutí.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Křupavá zapečená vaječná omeleta se zeleninou podávaná jemným dresinkem
Co budeme potřebovat:
- 4 brambory
- voda – na zalití brambor v míse
- svazek jarní cibulky
- 1 mrkev
- 1 paprika
- sůl – podle chuti
- černý pepř – podle chuti
- 3 vejce
- 1 sklenice mléka
- 200 g mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- olivový olej – podle potřeby
- 1 lžička – prášek do pečiva
- sýr – podle chuti
Dresink:
- čistý bílí jogurt
- 1 lžíce majonézy
- čerstvá petrželová nať – podle chuti
- sůl – podle chuti
- černý pepř – podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Očištěné brambory nastrouhejte na jemném struhadle, pak je přendejte do mísy a zalijte vodou. Opláchněte je ve studené vodě a nechte je 20 minut odpočívat.
2. Mezitím nakrájejte jarní cibulku na jemno, nastrouhejte mrkev na jemném struhadle a připravte si pánev s olejem, do které vsypejte zeleninu – promíchejte a vařte na mírném ohni.
3. Poté očistěte červenou papriku od jadřinců, nakrájejte ji na malé proužky a přidejte ji k povařené zelenině v pánvi. Dochuťte solí, černým pepřem a vařte dalších 10 minut na mírném ohni.
4. Poté brambory slijte a vyždímejte z nich šťávu.
5. Vejce rozklepněte do mísy, přilijte mléko, pak dochuťte solí, černým pepřem – promíchejte
6. Následně přisypávejte po částech mouku – promíchejte, pak přilijte olej, přisypte prášek do pečiva – pokračujte v míchání.
7. Nakonec do vytvořené směsi přidejte nastrouhané brambory a uvařenou zeleninovou směs – důkladně promíchejte.
8. Připravte si plech vyložený pečicím papírem, potřený olejem a nalijte na něj vaječno-zeleninovou směs, kterou pěkně rozetřete.
9. Pečte v předehřáté troubě 20 minut při 180 °C.
10. Nastrouhejte sýr na struhadle, nasekejte čerstvou petrželku a strouhaným sýrem posypejte upečenou omeletu.
11. Pečte dalších 15 minut při 180 °C.
12. Do misky dejte bílý jogurt, majonézu a nasekanou čerstvou petrželku. Dochuťte solí a černým pepřem – promíchejte.
13. Podávejte s láskou, skvělou chutí a dobrým pocitem, jak se vám to skvěle povedlo.
Přátelé přejeme dobrou chuť!