Jemná krémová houbová omáčka: Výborný doplněk k vašim pokrmům!

Připravte si jemnou krémovou houbovou omáčku, která je výborným doplňkem k vašim pokrmům. Tato omáčka je plná bohaté a houbové chuti, která dodává vašim jídlům výraznost a lahodnost. Její jemná a krémová textura se skvěle hodí k masovým pokrmům, těstovinám nebo zeleninovým přílohám. Připravte si tuto výtečnou houbovou omáčku a přidejte do svých pokrmů další vrstvu chutí a textur.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Jemná krémová šampiňónová omáčka
Zdroj: KAZAN

Jemná krémová houbová omáčka

Co budeme potřebovat:

  • 1/2 cibule
  • 200 g žampiony
  • rostlinný olej – na smažení
  • 10 g másla
  • 150 g masový nebo zeleninový vývar
  • 100 g smetana
  • sůl – podle chuti
  • černý pepř – podle chuti
  • 1/2 lžičky oregana
  • 1 stroužek česneku
  • 15 g parmezán

Na zdobení:

  • čerstvá petrželka

Jak budeme postupovat:

1. Nakrájejte 1/2 cibule nadrobno a vsypte ji na pánev s olejem. Poté k ní přidejte kostku másla a na mírném ohni ji 2-3 minuty restujte. Následně přidejte nakrájené šampiony na půlměsíce a smažte je dozlatova, poté zalijte vývarem a podlijte smetanou. Dochuťte solí, černým pepřem, posypejte oreganem – společně vařte na mírném ohni.

Jemná krémová houbová omáčka
Zdroj: KAZAN
Jemná krémová houbová omáčka
Zdroj: KAZAN
Jemná krémová houbová omáčka
Zdroj: KAZAN

2. Nakonec přidejte nadrobno nakrájený česnek, přisypejte parmezán – promíchejte a společně vařte.

Jemná krémová houbová omáčka
Zdroj: KAZAN

3. Jemnou krémovou houbovou omáčku podávejte s oblíbenou přílohou a hlavně s láskou a velkou chutí.

Jemná krémová houbová omáčka
Zdroj: KAZAN
Jemná krémová houbová omáčka
Zdroj: KAZAN

Přátelé přejeme dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: