Připravte se na oslnivou kombinaci kávy a čokolády s naším receptem na Mocha zákusek. Tento zákusek je snem pro všechny milovníky kávy, kteří si rádi dopřejí sladkou pochoutku. Mocha zákusek spojuje bohatou a intenzivní chuť kávy s jemností čokolády, vytvářející kombinaci, která potěší vaše chuťové buňky. Tento elegantní dezert je vhodný pro různé příležitosti, od oslav až po večerní posezení s přáteli. Připravte si tento Mocha zákusek a užijte si lahodnou symfonii kávy a čokolády.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Jemný MOCHA ZÁKUSEK
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 60 g horkého mléka
- 1 lžíce instantní kávy
- 50 g krystalového cukru
- 4 žloutky (L)
- 50 g rostlinného oleje
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 80 g dortové mouky
- 10 g kakaového prášku
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- 1/4 lžičky soli
- 4 vaječné bílky
- 1/2 lžičky octa
- 50 g moučkového cukru
Krém:
- 100 g horké smetany ke šlehání
- 2 g instantní kávy
- 50 g polosladké čokolády – (57,7 %)
- 300 g smetany ke šlehání
- 50 g moučkového cukru
- špetka soli
Sirup:
- 80 g mléka
- 15 g cukru
Na zdobení:
- kakao
Jak budeme postupovat:
1. Nalijte teplé mléko do odměrky a nasypejte instantní kávu – promíchejte lžící.
2. Do misky nasypte cukr – promíchejte, poté přilijte olej, kávu s mlékem, přidejte vanilkový extrakt, prosátou muku s kakaovým práškem a s práškem do pečiva, posolte – zamíchejte a uzavřete misku pokličkou.
3. V jiné míse ušlehejte bílky, přilijte ocet a pomalu přisypávejte moučkový cukr – šlehejte tak dlouho, dokud bílky nebudou krásné napěněné.
4. Postupně přidávejte do předchozí misky – vyšlehejte jemné těsto.
5. Těsto nalijte do připravené formy na pečení vyložené pečicím papírem o rozměrech 9 x 9 cm.
6. Pečte v předehřáté troubě 22-25 minut při 160 °C.
7. Po upečení koláč vyjměte z formy a odstraňte papír.
8. Do odměrky nalijte horkou smetanu, nasypte instantní kávu – zamíchejte a poté přidejte polosladkou čokoládu – opět zamíchejte a nechte 1-2 hodiny vychladnout na chladném místě.
9. Po 2 hodinách přelijte do mísy – promíchejte a následně přilijte smetanu, přisypejte moučkový cukr a přidejte špetku soli – promíchejte do hladké a krémové konzistence.
10. Nalijte mléko do odměrky, přisypte cukr – promíchejte a dejte na 30 minut do mikrovlnné trouby, nechejte trochu vychladnout a potřete těsto.
11. Pak naneste krém pomocí zdobicí sáčku a vytvořte vlnky, které pak uhlaďte a uložte na 1-2 hodiny do chladu.
12. Poté zarovnejte konce a ozdobte kakaem.
13. Podávejte ho s láskou a grácií.
Přátelé přejeme dobrou chuť!