Mocha zákusek: Oslnivá kombinace kávy a čokolády!

Připravte se na oslnivou kombinaci kávy a čokolády s naším receptem na Mocha zákusek. Tento zákusek je snem pro všechny milovníky kávy, kteří si rádi dopřejí sladkou pochoutku. Mocha zákusek spojuje bohatou a intenzivní chuť kávy s jemností čokolády, vytvářející kombinaci, která potěší vaše chuťové buňky. Tento elegantní dezert je vhodný pro různé příležitosti, od oslav až po večerní posezení s přáteli. Připravte si tento Mocha zákusek a užijte si lahodnou symfonii kávy a čokolády.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Jemný MOCHA ZÁKUSEK! - Rozplývá se v ústech!
Zdroj: Cooking station

Jemný MOCHA ZÁKUSEK

Co budeme potřebovat:

Těsto:

  • 60 g horkého mléka
  • 1 lžíce instantní kávy
  • 50 g krystalového cukru
  • 4 žloutky (L)
  • 50 g rostlinného oleje
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 80 g dortové mouky
  • 10 g kakaového prášku
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/4 lžičky soli
  • 4 vaječné bílky
  • 1/2 lžičky octa
  • 50 g moučkového cukru

Krém:

  • 100 g horké smetany ke šlehání
  • 2 g instantní kávy
  • 50 g polosladké čokolády – (57,7 %)
  • 300 g smetany ke šlehání
  • 50 g moučkového cukru
  • špetka soli

Sirup:

  • 80 g mléka
  • 15 g cukru

Na zdobení:

  • kakao

Jak budeme postupovat:

1. Nalijte teplé mléko do odměrky a nasypejte instantní kávu – promíchejte lžící.

2. Do misky nasypte cukr – promíchejte, poté přilijte olej, kávu s mlékem, přidejte vanilkový extrakt, prosátou muku s kakaovým práškem a s práškem do pečiva, posolte – zamíchejte a uzavřete misku pokličkou.

Jemný MOCHA ZÁKUSEK! - Rozplývá se v ústech!
Zdroj: Cooking station
Jemný MOCHA ZÁKUSEK! - Rozplývá se v ústech!
Zdroj: Cooking station
Jemný MOCHA ZÁKUSEK! - Rozplývá se v ústech!
Zdroj: Cooking station

3. V jiné míse ušlehejte bílky, přilijte ocet a pomalu přisypávejte moučkový cukr – šlehejte tak dlouho, dokud bílky nebudou krásné napěněné.

Jemný MOCHA ZÁKUSEK! - Rozplývá se v ústech!
Zdroj: Cooking station
Jemný MOCHA ZÁKUSEK! - Rozplývá se v ústech!
Zdroj: Cooking station
Jemný MOCHA ZÁKUSEK! - Rozplývá se v ústech!
Zdroj: Cooking station

4. Postupně přidávejte do předchozí misky – vyšlehejte jemné těsto.

Jemný MOCHA ZÁKUSEK! - Rozplývá se v ústech!
Zdroj: Cooking station
Zdroj: Cooking station

5. Těsto nalijte do připravené formy na pečení vyložené pečicím papírem o rozměrech 9 x 9 cm.

6. Pečte v předehřáté troubě 22-25 minut při 160 °C.

7. Po upečení koláč vyjměte z formy a odstraňte papír.

8. Do odměrky nalijte horkou smetanu, nasypte instantní kávu – zamíchejte a poté přidejte polosladkou čokoládu – opět zamíchejte a nechte 1-2 hodiny vychladnout na chladném místě.

9. Po 2 hodinách přelijte do mísy – promíchejte a následně přilijte smetanu, přisypejte moučkový cukr a přidejte špetku soli – promíchejte do hladké a krémové konzistence.

Jemný MOCHA ZÁKUSEK! - Rozplývá se v ústech!
Zdroj: Cooking station

10. Nalijte mléko do odměrky, přisypte cukr – promíchejte a dejte na 30 minut do mikrovlnné trouby, nechejte trochu vychladnout a potřete těsto.

11. Pak naneste krém pomocí zdobicí sáčku a vytvořte vlnky, které pak uhlaďte a uložte na 1-2 hodiny do chladu.

Jemný MOCHA ZÁKUSEK! - Rozplývá se v ústech!
Zdroj: Cooking station
Jemný MOCHA ZÁKUSEK! - Rozplývá se v ústech!
Zdroj: Cooking station

12. Poté zarovnejte konce a ozdobte kakaem.

13. Podávejte ho s láskou a grácií.

Jemný MOCHA ZÁKUSEK! - Rozplývá se v ústech!
Zdroj: Cooking station

Přátelé přejeme dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: