Připravte se na exkluzivní sladkou pochoutku s naším receptem na kakaově-tvarohový koláč se šlehačkovým krémem. Tento koláč je stvořen pro milovníky čokolády, kteří touží po výjimečných chutích. Křehké kakaově-tvarohové těsto se skládá s plnou intenzitou kakaového aroma a krémovou svěžestí tvarohu. Na vrcholu koláče se nachází lahodný šlehačkový krém, který dodává dortu jemnost a luxusní dotek. Připravte si tuto exkluzivní sladkou pochoutku a dopřejte si výjimečný gastronomický zážitek.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Exkluzivní kakaově-tvarohový koláč se šlehačkovým krémem
Co budeme potřebovat:
Tvarohový krém:
- 600 g smetanových tvarohu
- 70 g cukru
- 16 g vanilkového cukru
- 1 vejce (velikost M)
- 25 g kukuřičného škrobu
Těsto:
- 30 g kakaa
- 150 g hladké mouky
- 9 g prášku do pečiva
- 3 střední vejce
- špetka soli
- 8 g vanilkového cukru
- 120 g cukru
- 80 ml mléka – (pokojová teplota)
- 120 g rozpuštěného másla
Šlehačkový krém:
- 200 ml studené smetany ke šlehání – (min. 30 % tuku)
- 20 g moučkového cukru
- 8 g vanilkového cukru
- 8 g ztužovače na krém
Na zdobení:
- 10-15 g kakao
Jak budeme postupovat:
1. Do mísy dejte smetanový tvaroh, přisypte cukr, vanilkový cukr, rozklepněte vejce – vyšlehejte metličkou, pak přisypejte kukuřičný škrob – znovu promíchejte.
2. V malé misce smíchejte následující přísady: Kakao, mouku a prášek do pečiva.
3. V jiné misce rozklepněte vejce, přidejte špetku soli, přisypejte cukr, vanilkový cukr, přilijte mléko a také přilijte rozpuštěné máslo – promíchejte. Potom přisypejte prosátý kakaový prášek, mouku a kypřicí prášek – promíchejte metličkou.
4. Těsto nalijte do formy na pečení o rozměrech 28 x 18 cm vyložené pečicím papírem a pěkně ho rozetřete.
5. Tvarohový krém naneste do zdobicího sáčku a na těsto ve formě vytvarujte z krému kopečky pěkně vedle se sebe a mezerami mezi sebou.
6. Pečte v předehřáté troubě asi 50-60 minut při 180 °C – podle potřeby, bez proudění, pak je kontrolujte dřevěnou špejlí a po uplynutí doby pečení vyndejte koláč z trouby.
7. Do jiné misky nalijte smetanu na 30 %, přisypte moučkový cukr, vanilkový cukr a přidejte také ztužovač krému – vyšlehejte do krásné bíle pěny a nakonec posypejte a ozdobte kakaovým práškem.
8. Exkluzivní kakaově-tvarohový koláč se šlehačkovým krémem podávejte s láskou a půvabem.
Přátelé přejeme dobrou chuť!