Vepřové řízky v lahodné sójové medově-ústřicové omáčce s křupavými zelnými plackami

Připravte se na lahodnou kombinaci chutí s naším receptem na vepřové řízky v lahodné sójové medově-ústřicové omáčce, které doprovází křupavé zelné placky. Tyto vepřové řízky jsou skvělou volbou pro milovníky bohatých a sladko-slano-kyselých kombinací. Sójová, medová a ústřicová omáčka vytváří jemnou a lahodnou chuťovou harmonii, která se skvěle doplňuje s křupavými zelnými plackami. Připravte si toto výtečné jídlo plné chutí a užijte si skvělou kombinaci přísad v každém soustu.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Vepřové řízky v jemné sójovo-medové-ústřicové omáčce se zelnými plackami - Vynikající oběd!
Zdroj: Schneller Koch

Vepřové řízky v lahodné sójové medově-ústřicové omáčce s křupavými zelnými plackami

Co budeme potřebovat:

  • 800 g vepřových řízků s tenkou kostí
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1,5 lžíce ústřicové omáčky
  • 1 lžíce rýžového vína
  • černý pepř – podle chuti
  • 3/4 lžičky prášku do pečiva
  • 3,5 lžíce kukuřičného škrobu

Ostatní:

  • 500 ml rostlinného oleje – na smažení rozehřejte na 180 °C

Omáčka:

  • 15 g čerstvého zázvoru
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 4 stroužky česneku
  • 230 ml vody
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíce ústřicové omáčky

Zelné placky:

  • 230 g bílého zelí
  • 40 g mrkve
  • 30 g zelené cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 3 vejce
  • 1/4 lžičky červené mleté papriky
  • černý pepř – podle chuti
  • sůl – podle chuti
  • rostlinný olej – na smažení

Na zdobení:

  • zelené cibule

Jak budeme postupovat:

1. Připravte si řízky, přikryjte je fólií a vyklepejte je, pak je rozkrojte napůl, jemně nařezejte a umístěte je do sáčku.

Vepřové řízky v jemné sójovo-medové-ústřicové omáčce se zelnými plackami - Vynikající oběd!
Zdroj: Schneller Koch
Vepřové řízky v jemné sójovo-medové-ústřicové omáčce se zelnými plackami – Vynikající oběd!
Zdroj: Schneller Koch

2. Následně přilijte sójovou omáčku, ústřicovou omáčku, rýžové víno, dochuťte černým pepřem, poté přisypejte kukuřičný škrob s práškem do pečiva a nechejte 1 hodinu marinovat.

Vepřové řízky v jemné sójovo-medové-ústřicové omáčce se zelnými plackami – Vynikající oběd!
Zdroj: Schneller Koch
Vepřové řízky v jemné sójovo-medové-ústřicové omáčce se zelnými plackami – Vynikající oběd!
Zdroj: Schneller Koch
Vepřové řízky v jemné sójovo-medové-ústřicové omáčce se zelnými plackami – Vynikající oběd!
Zdroj: Schneller Koch
Vepřové řízky v jemné sójovo-medové-ústřicové omáčce se zelnými plackami – Vynikající oběd!
Zdroj: Schneller Koch

3. Mezitím si připravte pánev s rozehřátým olejem, položte do ní marinované vepřové řízky a nechejte je v ní plavat a pečte je 2-3 minuty z obou stran na mírném ohni dozlatova. Když jsou upečené položte je na talíř s ubrusem.

Vepřové řízky v jemné sójovo-medové-ústřicové omáčce se zelnými plackami – Vynikající oběd!
Zdroj: Schneller Koch

4. Nakrájejte čerstvý zázvor na tenké plátky a dejte ho do pánve s olejem. Smažte ho 30 sekund a poté k němu přidejte prolisovaný česnek. Zalijte vodou, přilijte sójovou omáčku, přidejte med, přilijte ústřicovou omáčku – promíchejte a vařte na mírném ohni.

Vepřové řízky v jemné sójovo-medové-ústřicové omáčce se zelnými plackami – Vynikající oběd!
Zdroj: Schneller Koch
Vepřové řízky v jemné sójovo-medové-ústřicové omáčce se zelnými plackami – Vynikající oběd!
Zdroj: Schneller Koch
Vepřové řízky v jemné sójovo-medové-ústřicové omáčce se zelnými plackami – Vynikající oběd!
Zdroj: Schneller Koch

5. Následné do něj položte opečené řízky a obalte je v té omáčce.

6. Do mísy si nastrouhejte bíle zelí a mrkev pomocí škrabky, dále nakrájejte zelenou cibuli, přidejte prolisovaný česnek, rozklepněte vejce – promíchejte. Dochuťte mletou červenou paprikou, černým pepřem a solí – znovu promíchejte.

Vepřové řízky v jemné sójovo-medové-ústřicové omáčce se zelnými plackami – Vynikající oběd!
Zdroj: Schneller Koch

7. Potom si připravte pánev s olejem a pomocí lžíci tvarujte placičky. Smažte je z obou stran do křupava a dozlatova.

Kuřecí řízky v jemné sójovo-medové-ústřicové omáčce se zelnými plackami – Vynikající oběd!
Zdroj: Schneller Koch

8. Nakonec ozdobte zelenou cibulkou a podávejte s láskou a grácií.

Kuřecí řízky v jemné sójovo-medové-ústřicové omáčce se zelnými plackami – Vynikající oběd!
Zdroj: Schneller Koch

9. Dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD:

YouTube/Vepřové řízky v lahodné sójové medově-ústřicové omáčce s křupavými zelnými plackami