Dvoubarevná buchta s pudinkovo-tvarohovým krémem je lahodný dezert, který svou atraktivní kombinací barev a bohatou chuťovou paletou zaujme každého milovníka sladkostí. Tato jednoduchá a přesto efektní buchta je ideální pro různé příležitosti, jako jsou oslavy, rodinná posezení nebo jednoduše jako pochoutka na sladkou chvíli. Kombinace světlého a tmavého těsta vytváří zajímavý vizuální efekt, který ještě umocňuje bohatá vrstva pudinkovo-tvarohového krému.
K tomu je celá buchta korunována lahodnou čokoládovou polevou a možností ozdobit ji kokosem nebo mletými ořechy. Následující recept vám přesně popíše, jak na to, abyste si mohli vychutnat tento výjimečný dezert plný sladké rozkoše.
Co budeme potřebovat:
- 1 vejce
- 1/2 hrnku krystalového cukru
- 1/2 prášku do pečiva
- 1/2 vanilkového cukru
- 1/4 hrnku oleje
- 1 hrnek prosáté hladké mouky
- 1/2 hrnku mléka
- 1 lžička instantní kávy
- Kakao (dle chuti)
Náplň:
- 1/4 litru mléka
- 1 vanilkový pudinkový prášek
- Cukr (dle chuti)
- 1/4 másla
- Rum (dle chuti)
- 1 tvaroh
Poleva:
- 50 g čokolády na vaření
- 1 lžička másla
- 1 kysaná smetana
Dodatečné ozdoby:
- Kokos nebo mleté ořechy (dle chuti)
Jak budeme postupovat:
1) Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia.
2) Ve velké míse ušlehejte vejce s krystalovým cukrem, dokud nedosáhnete hladké a pěnovité konzistence.
3) Postupně přidejte prášek do pečiva, vanilkový cukr, olej, prosátou hladkou mouku a mléko. Ušlehejte všechny suroviny dohromady, dokud nezískáte hladké těsto.
4) Těsto rozdělte na polovinu. Do jedné poloviny přidejte kakao a lžičku instantní kávy. Promíchejte, dokud nezískáte tmavé těsto.
5) Vymažte dortovou formu máslem a vlijte do ní světlé těsto. Poté přilijte tmavé těsto. Můžete provést několik oblouků pohybem lžíce, abyste vytvořili efekt dvoubarevného těsta.
6) Vložte dortovou formu do předem vyhřáté trouby a pečte při 180 stupních Celsia, dokud buchta nezíská zlatavou barvu a neuprostřed zůstane suchá. Trvá to obvykle asi 30-40 minut. Můžete vyzkoušet, zda je buchta upečená, zapíchnutím špejle nebo nože do středu buchty – pokud vyjde suchá, je buchta hotová.
7) Mezitím připravte pudinkový krém. Ve hrnci smíchejte mléko, vanilkový pudinkový prášek a cukr. Uvařte směs na mírném ohni za stálého míchání, dokud se neztvrdne a nedosáhne husté konzistence.
8) Přidejte máslo a rum do horkého pudinku a dobře promíchejte, dokud se máslo úplně nerozpustí.
9) Poté přidejte tvaroh a znovu promíchejte, dokud není krém hladký a dobře kombinovaný.
10) Nechte buchtu vychladnout na mřížce, aby ztuhla a byla snadněji manipulovatelná.
11) Mezitím připravte polevu. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu na vaření spolu s máslem. Poté vmíchejte kysanou smetanu, dokud nedosáhnete hladké a lesklé konzistence.
12) Pokud chcete, můžete buchtu posypat kokosem nebo mletými ořechy, abyste ji ozdobili.
13) Rozprostřete pudinkový krém na vychladlou buchtu a poté ji polejte připravenou polevou.
14) Nechte buchtu ztuhnout v lednici, aby se krém a poleva pevně spojily.
Vyzkoušejte také – Pudinkový dezert, který milují především děti – úžasná chuť a lehká příprava