Dvoubarevná buchta s pudinkovo-tvarohovým krémem

Dvoubarevná buchta s pudinkovo-tvarohovým krémem je lahodný dezert, který svou atraktivní kombinací barev a bohatou chuťovou paletou zaujme každého milovníka sladkostí. Tato jednoduchá a přesto efektní buchta je ideální pro různé příležitosti, jako jsou oslavy, rodinná posezení nebo jednoduše jako pochoutka na sladkou chvíli. Kombinace světlého a tmavého těsta vytváří zajímavý vizuální efekt, který ještě umocňuje bohatá vrstva pudinkovo-tvarohového krému.

K tomu je celá buchta korunována lahodnou čokoládovou polevou a možností ozdobit ji kokosem nebo mletými ořechy. Následující recept vám přesně popíše, jak na to, abyste si mohli vychutnat tento výjimečný dezert plný sladké rozkoše.

dvoubarevná buchta s pudinkovo-tvarohovým krémem
Zdroj: Romana Važanská

Co budeme potřebovat:

  • 1 vejce
  • 1/2 hrnku krystalového cukru
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 1/2 vanilkového cukru
  • 1/4 hrnku oleje
  • 1 hrnek prosáté hladké mouky
  • 1/2 hrnku mléka
  • 1 lžička instantní kávy
  • Kakao (dle chuti)

Náplň:

  • 1/4 litru mléka
  • 1 vanilkový pudinkový prášek
  • Cukr (dle chuti)
  • 1/4 másla
  • Rum (dle chuti)
  • 1 tvaroh

Poleva:

  • 50 g čokolády na vaření
  • 1 lžička másla
  • 1 kysaná smetana

Dodatečné ozdoby:

  • Kokos nebo mleté ořechy (dle chuti)


Jak budeme postupovat:

1) Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia.

2) Ve velké míse ušlehejte vejce s krystalovým cukrem, dokud nedosáhnete hladké a pěnovité konzistence.

3) Postupně přidejte prášek do pečiva, vanilkový cukr, olej, prosátou hladkou mouku a mléko. Ušlehejte všechny suroviny dohromady, dokud nezískáte hladké těsto.

4) Těsto rozdělte na polovinu. Do jedné poloviny přidejte kakao a lžičku instantní kávy. Promíchejte, dokud nezískáte tmavé těsto.

5) Vymažte dortovou formu máslem a vlijte do ní světlé těsto. Poté přilijte tmavé těsto. Můžete provést několik oblouků pohybem lžíce, abyste vytvořili efekt dvoubarevného těsta.

6) Vložte dortovou formu do předem vyhřáté trouby a pečte při 180 stupních Celsia, dokud buchta nezíská zlatavou barvu a neuprostřed zůstane suchá. Trvá to obvykle asi 30-40 minut. Můžete vyzkoušet, zda je buchta upečená, zapíchnutím špejle nebo nože do středu buchty – pokud vyjde suchá, je buchta hotová.

7) Mezitím připravte pudinkový krém. Ve hrnci smíchejte mléko, vanilkový pudinkový prášek a cukr. Uvařte směs na mírném ohni za stálého míchání, dokud se neztvrdne a nedosáhne husté konzistence.

8) Přidejte máslo a rum do horkého pudinku a dobře promíchejte, dokud se máslo úplně nerozpustí.

9) Poté přidejte tvaroh a znovu promíchejte, dokud není krém hladký a dobře kombinovaný.

10) Nechte buchtu vychladnout na mřížce, aby ztuhla a byla snadněji manipulovatelná.

11) Mezitím připravte polevu. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu na vaření spolu s máslem. Poté vmíchejte kysanou smetanu, dokud nedosáhnete hladké a lesklé konzistence.

12) Pokud chcete, můžete buchtu posypat kokosem nebo mletými ořechy, abyste ji ozdobili.

13) Rozprostřete pudinkový krém na vychladlou buchtu a poté ji polejte připravenou polevou.

14) Nechte buchtu ztuhnout v lednici, aby se krém a poleva pevně spojily.

Vyzkoušejte také – Pudinkový dezert, který milují především děti – úžasná chuť a lehká příprava