Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou je výtečným dezertem, který si získá srdce všech milovníků sladkostí. Tato jednoduchá, ale lahodná buchta spojuje klasickou vanilkovou chuť pudinku s jemností zakysané smetany, vytvářejíc tak neodolatelnou kombinaci. Připravit tuto buchtu je snadné a výsledek je přímo dokonalý. Světlé a tmavé těsto spolu vytváří zajímavý vizuální efekt, který ještě více zvýrazní vrstvu horkého vanilkového pudinku na povrchu.
Po upečení se na buchtu nanesou zakysané smetany a posype se grankem, které dodají buchtě dokonalý závěr. Následující recept vám přesně popíše, jak připravit tuto sladkou lahůdku, která potěší každého člena rodiny i hosty na různých příležitostech.
Co budeme potřebovat:
- 5 žloutků
- 230 g krystalového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1 dcl vlažné vody
- 1 dcl oleje
- 1/2 prášku do pečiva
- 300 g polohrubé mouky
- 5 bílků
- Kakao (dle chuti)
- 1 l mléka
- 2 vanilkové pudinky
- 2 lžíce cukru
- 3 zakysané smetany
- Granko
Čtěte také:
- Perníčky s čokoládovou polevou plněné povidly
- Slzy anděla – úžasný a chutný dezert se snadnou přípravou
- Jednoduchý a přesto velice chutný smetanovo-vanilkový zákusek sypaný kakaem
Jak budeme postupovat:
1) V misce utřeme žloutky s krystalovým cukrem a vanilkovým cukrem do pěny.
2) Postupně přidáme vlažnou vodu, olej, prášek do pečiva a polohrubou mouku. Všechny ingredience dobře promícháme, dokud nezískáme hladké těsto.
3) Ve druhé misce ušleháme bílky do sněhu.
4) Postupně přidáme sníh z bílků do těsta a opatrně je promícháme, aby se zachovala lehkost těsta.
5) Nalijeme polovinu těsta na vymazaný a vysypaný plech (nebo na plech s pečícím papírem).
6) Do zbylé poloviny těsta přidáme kakao a opatrně promícháme, dokud nezískáme tmavé těsto.
7) Nalijeme tmavé těsto na světlé těsto v plechu.
8) Na syrové těsto přidáme po lžících uvařený horký vanilkový pudink (1 litr mléka, 2 vanilkové pudinky, 2 lžíce cukru). Pudink naléváme rovnoměrně po povrchu těsta.
9) Plech s buchtou dáme do předem vyhřáté trouby a pečeme při teplotě 180 stupňů Celsia asi 30 minut. Můžete vyzkoušet, zda je buchta upečená, zapíchnutím špejle do středu buchty – pokud vyjde suchá, je buchta hotová.
10) Po upečení buchty z trouby vyjmeme a ihned na horkou buchtu rozetřeme 3 zakysané smetany. Zakysanou smetanu rovnoměrně rozprostřeme po povrchu buchty.
11) Posypeme buchtu grankem.
Vyzkoušejte také – Úžasně jemný a lahodný jablečný koláč s rychlou přípravou – všichni si ho zamilují!