Připravte se na chuťovou explozi s naším receptem na vepřová žebírka v jemné sójové omáčce s jablky, česnekem, zázvorem a medem. Toto jídlo je plné výrazných a harmonických chutí, které společně tvoří neodolatelnou kombinaci. Žebírka jsou marinována v jemné sójové omáčce s příjemným nádechem zázvoru a sladkosti medu. Česnek a jablka dodávají jídlu hloubku a svěžest. Připravte si toto výjimečné jídlo a užijte si nezapomenutelný gastronomický zážitek.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Vepřová žebírka v jemné sójové omáčce s jablky, česnekem, zázvorem a medem
Co budeme potřebovat:
- 2 kg vepřová žebra
- 8 lžic – rostlinný olej
Omáčka:
- 2 cibule
- 2 jablka
- 4 česneky
- 100 ml teriyaki nebo sójová omáčka
- 1 lžička černý pepř
- 1 lžička sušený zázvor
- 3 lžíce rajčatový protlak
- 2 lžíce medu
- 400 ml vody – na zalití
- 2 lžičky soli
Na zdobení:
- 60 g čerstvá petrželka
Jak budeme postupovat:
1. Očistěte vepřová žebírka od blan a nakrájejte je na hrubší řezy.
2. Připravte si pánev s rozpáleným olejem, položte do ní žebírka a smažte je 3-4 minuty z každé strany.
3. Mezitím dejte do mísy nakrájenou cibuli nadrobno, nastrouhané jablko na jemno, poté přidejte prolisovaný česnek, přilijte teriyaki nebo sójová omáčka, posypejte černým pepřem, pak přisypejte sušený zázvor, přidejte rajčatový protlak, přilijte med – vše rukama promíchejte.
4. 1/2 směsi nalijte na smažené žebírka – promíchejte, aby směs pořádně vsákla.
5. Následně je dejte do pánve, zalijte vodou a dolijte zbytkem omáčky. Přikryjte pokličkou a vařte 40 minut na mírném ohni, pak je dochuťte solí – promíchejte a vařte dalších 90 minut – omáčka je hotová!
6. Nakonec ozdobte nasekanou čerstvou petrželkou a podávejte je s láskou a velkou chutí.
Přátelé přejeme dobrou chuť!