Připravte se na křupavou bramborovou slast s naším receptem na pečené brambory s parmezánem ve strouhance, které jsou podávané s jemným dresinkem. Tyto brambory jsou dokonale křupavé zvenku a měkké uvnitř, díky jejich pečení v troubě. Vnější vrstva strouhanky s parmezánem dodává bramborám výraznou chuť a texturu. Jemný dresink na nich vytváří harmonii chutí a dodává jim svěžest. Připravte si tuto křupavou bramborovou slast a nechte se unést jejich vynikající chutí a kontrastem textur.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Pečené brambory s parmezánem ve strouhance a jemným dresinkem
Co budeme potřebovat:
- 950 g brambor
- sůl – podle chuti
- vroucí voda – na zalití brambor
- olivový olej – na smažení
- 2-3 větve rozmarýnu
Na obalování
- 50 g parmezánu
- uzená paprika – podle chuti
- česnekový prášek – podle chuti
- 3 lžíce strouhanky
Dresink:
- 100 g ricotta
- 100 ml řecký jogurt nebo zakysaná smetana
- česnekový prášek
- 1 lžička sušená petrželka
- 20 ml olivový olej
- černý popř – podle chuti
- sůl – podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Do misky nakrájejte nové brambory se slupkou na půlměsíčky. Posolte je, pak je zalijte vroucí vodou, přikryjte pokličkou a nechte 30 min odpočívat.
2. Potom je položte na talíř s ubrusem, osušte je a přendejte do jiné mísy, pak přilijte k nim olej – promíchejte
3. Na talíř nastrouhejte parmazán, přisypejte uzenou papriku, česnekový prášek, přisypte strouhanku – společně promíchejte.
4. Následně nasypejte na brambory v misce, obalte je a položte na plech vyložený pečicím papírem pěkně před sebe.
5. Pečte je v předehřáté troubě 30-40 minut při 180 °C.
6. Do mixéru dejte ricottu, řecký bílý jogurt/ zakysanou smetanu, přisypte česnekový prášek, sušenou petrželku, pak přilijte olej – společně rozmixujte.
7. Poté přendejte do malé misky, dochuťte černým pepřem, solí – promíchejte a dresink je hotový!
8. Pečené brambory s parmezánem ve strouhance podávejte s připraveným jemný dresinkem, který jste si udělali a hlavně s láskou a velkou chutí.
Přátelé přejeme Vám všem dobrou chuť!