Křupavá bramborová slast: Pečené brambory s parmezánem ve strouhance a jemným dresinkem

Připravte se na křupavou bramborovou slast s naším receptem na pečené brambory s parmezánem ve strouhance, které jsou podávané s jemným dresinkem. Tyto brambory jsou dokonale křupavé zvenku a měkké uvnitř, díky jejich pečení v troubě. Vnější vrstva strouhanky s parmezánem dodává bramborám výraznou chuť a texturu. Jemný dresink na nich vytváří harmonii chutí a dodává jim svěžest. Připravte si tuto křupavou bramborovou slast a nechte se unést jejich vynikající chutí a kontrastem textur.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Křupavá bramborová slast: Pečené brambory s parmezánem ve strouhance podávané s jemným dresinkem!
Zdroj: Ricette di Casa

Pečené brambory s parmezánem ve strouhance a jemným dresinkem

Co budeme potřebovat:

  • 950 g brambor
  • sůl – podle chuti
  • vroucí voda – na zalití brambor
  • olivový olej – na smažení
  • 2-3 větve rozmarýnu

Na obalování

  • 50 g parmezánu
  • uzená paprika – podle chuti
  • česnekový prášek – podle chuti
  • 3 lžíce strouhanky

Dresink:

  • 100 g ricotta
  • 100 ml řecký jogurt nebo zakysaná smetana
  • česnekový prášek
  • 1 lžička sušená petrželka
  • 20 ml olivový olej
  • černý popř – podle chuti
  • sůl – podle chuti

Jak budeme postupovat:

1. Do misky nakrájejte nové brambory se slupkou na půlměsíčky. Posolte je, pak je zalijte vroucí vodou, přikryjte pokličkou a nechte 30 min odpočívat.

Křupavá bramborová slast: Pečené brambory s parmezánem ve strouhance podávané s jemným dresinkem!
Zdroj: Ricette di Casa

2. Potom je položte na talíř s ubrusem, osušte je a přendejte do jiné mísy, pak přilijte k nim olej – promíchejte

Křupavá bramborová slast: Pečené brambory s parmezánem ve strouhance podávané s jemným dresinkem!
Zdroj: Ricette di Casa

3. Na talíř nastrouhejte parmazán, přisypejte uzenou papriku, česnekový prášek, přisypte strouhanku – společně promíchejte.

Křupavá bramborová slast: Pečené brambory s parmezánem ve strouhance podávané s jemným dresinkem!
Zdroj: Ricette di Casa

4. Následně nasypejte na brambory v misce, obalte je a položte na plech vyložený pečicím papírem pěkně před sebe.

Křupavá bramborová slast: Pečené brambory s parmezánem ve strouhance podávané s jemným dresinkem!
Zdroj: Ricette di Casa

5. Pečte je v předehřáté troubě 30-40 minut při 180 °C.

6. Do mixéru dejte ricottu, řecký bílý jogurt/ zakysanou smetanu, přisypte česnekový prášek, sušenou petrželku, pak přilijte olej – společně rozmixujte.

7. Poté přendejte do malé misky, dochuťte černým pepřem, solí – promíchejte a dresink je hotový!

Křupavá bramborová slast: Pečené brambory s parmezánem ve strouhance podávané s jemným dresinkem!
Zdroj: Ricette di Casa

8. Pečené brambory s parmezánem ve strouhance podávejte s připraveným jemný dresinkem, který jste si udělali a hlavně s láskou a velkou chutí.

Křupavá bramborová slast: Pečené brambory s parmezánem ve strouhance podávané s jemným dresinkem!
Zdroj: Ricette di Casa

Přátelé přejeme Vám všem dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: