Sháníte skvělý recept na jídlo, kterým o víkendu pohostíte rodinu? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na zapečené rolky z vepřového masa plněné vaječnou směsí. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!

Co budeme potřebovat:
- 1 kg vepřového masa
- 2 stroužky česneku
- 3 lžíce olivového oleje
- sůl – podle chuti
- černý pepř – podle chuti
- 1 cibule
- 30 g másla – na smažení
- 2 vařená vejce
- petrželka
- 2 brambory
- 4 lžíce olivového oleje
- 150 ml smetany na vaření 10-15%
- 70 g sýra
- kopr
Jak budeme postupovat:
1. Připravte si vepřové maso a nakrájejte ho na 6 stejně silnějších částí.


2. Přikryjte je fólií a z obou stran je vyklepejte.

3. Do misky dejte rozdrcený česnek, olej, sůl, černý pepř, promíchejte lžící a potřete vepřové maso.


4. Do hrnce dejte vejce na uvaření a nadrobno nakrájenou cibuli dejte smažit na pánev s máslem.


5. Smažte 2-3 minuty dozlatova a pak je přendejte na talíř.

6. Nasekejte petrželku a přidejte ji k osmažené cibuli v míse.
7. Uvařená vejce nastrouhejte na struhadle a přidejte je k ostatním ingrediencím v míse.

8. Náplň položte na naklepané vepřové maso a srolujte do rolády. Propíchněte je špejlí, aby se neotevřely.



9. Na pánev dejte olej a rolky osmažte z obou stran dozlatova.

10. Poté je přendejte do zapékací mísy – doprostřed.

11. Mezitím nakrájejte brambory na půlměsíčky a dejte je do mísy. Přidejte olej, sůl, pepř a promíchejte.

12. Nakonec je dejte po stranách do zapékací mísy s rolkama.

13. Do mísy s osmaženou cibulí, vařenými vejci a petrželkou nalijte 10-15 % smetany na vaření a lžící promíchejte. Pak zalijte ingredience v míse a přikryjte je vlhkým pergamenovým papírem a alobalem.



14. Pečte v předehřáté troubě 30 minut při 180 °C.
15. Pak nastrouhejte sýr na struhadle a vyjměte ingredience s mísou z trouby a posypte je nastrouhaným sýrem.

16. Pečte dalších 7 minut při 180 °C.
17. Nakonec posypejte nasekaným koprem.

18. Podávejte je s láskou a velkou chutí.

19. Dobrou chuť!
VIDEO NÁVOD: