Není snad typičtější ovoce pro české sladké pokrmy a dezerty než právě oblíbená jablka. Obzvláště teď na podzim, kdy jablka dozrávají na každé zahradě, je příprava jablkového dezertu velmi oblíbená. Pokud tedy patříte mezi milovníky jablečných dezertů, tak je tento recept přímo pro Vás. V dnešním článku si připravíme jemný a lahodný jablečný koláč, který si všichni zamilují. Navíc má velmi jednoduchou a rychlou přípravu, kterou si zamilujete. Do komentářů nám napište, jestli jste už tento fantastický koláč vyzkoušeli. Pojďme na něj společně podívat.
Co budeme potřebovat:
- 4 vejce
- 250 g krystalového cukru
- 200 g kefíru
- 150 g másla
- 3 g vanilkového cukru
- kypřící prášek na pečení
- 1/2 lžičky soli
- 280 – 300 g hladké mouky
- 4-5 jablek
Jak budeme postupovat:
1) Do mísy si dáme mouku, vanilkový cukr, kypřící prášek do pečiva a sůl. Promícháme.
2) Ve druhé misce si vyšleháme změklé máslo, následně do něj po částech zašleháme cukr a po jednom přidáme i vejce.
3) Následně po částech přimícháme kefír a suché ingredience smíchané s moukou.
4) Jablka si omyjeme, překrojíme na polovinu, zbavíme jádřinců a nakrájíme na tenké plátky.
5) Formu na pečení si vymažeme olejem, rovnoměrně navrstvíme těsto a navrch naskládáme poloviny jablek nakrájené na plátky
6) Posypeme krupicovým cukrem a dáme péct do předehřáté trouby na 180 ° C. Pečeme asi 40 – 50 minut. Hotovo. Nakrájíme a podáváme.
Přejeme Vám dobrou chuť!
VIDEO NÁVOD:
Sdílejte tenhle fantastický recept i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají! Můžete si také prohlídnou recept na jablečný koláč.