Tvarohový koláč s broskvemi a pusinkami – pro milovníky tvarohu

Ponořte se do světa sladkého a osvěžujícího tvarohového koláče s broskvemi a pusinkami. Tento dezert je skvělou kombinací jemného tvarohového krému, šťavnatých broskví a lahodných pusinek. Každý kousíček tohoto koláče vám poskytne chutný zážitek a lahodné spojení sladkého a svěžího. Připravte si tento koláč a nechte se hýčkat jedinečnou kombinací tvarohu a broskví.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Tvarohový koláč s broskvemi a pusinkami - Ideální ke kávě i čaji!
Zdroj: Ewa Marchewa

Tvarohový koláč s broskvemi a pusinkami

Co budeme potřebovat:

Těsto:

  • 450 g pšeničné mouky
  • 250 g másla
  • 5 žloutky
  • 1-1/2 šálku cukru
  • vanilkový cukr – podle chuti
  •  trochu smetanové aroma
  • 1 lžíce prášku do pečiva

Krém:

  • 1 kg smetanového tvarohu
  • 2 vejce
  • 1 lžíce moučkového cukru
  • 1 smetanový pudink
  • 60 ml řepkového oleje

Pusinky:

  • 5 vaječné bílky
  • 3/4 hrnku cukru
  • trochu mouky

Na posypání:

  • moučkový cukr

Jak budeme postupovat:

1. Mouku prosejte do mísy, přidejte máslo, přisypejte cukr, vanilkový cukr, prášek do pečiva. Poté přidejte rozklepnuté vejce, přilijte smetanové aroma – stěrkou promíchejte a rukou uhněťte.

Tvarohový koláč s broskvemi a pusinkami – Ideální ke kávě i čaji!
Zdroj: Ewa Marchewa
Tvarohový koláč s broskvemi a pusinkami – Ideální ke kávě i čaji!
Zdroj: Ewa Marchewa
Tvarohový koláč s broskvemi a pusinkami – Ideální ke kávě i čaji!
Zdroj: Ewa Marchewa

2. Vypracované těsto položte na čistou plochu, rozválejte ho rukami a rozkrojte na 2 poloviny. Jednu polovinu vložte do sáčku – zafixujte a dejte do lednice a druhou polovinu položte do misky s pečicím papírem, rukama rozprostřete a nožem udělejte tečky.

Tvarohový koláč s broskvemi a pusinkami – Ideální ke kávě i čaji!
Zdroj: Ewa Marchewa
Tvarohový koláč s broskvemi a pusinkami – Ideální ke kávě i čaji!
Zdroj: Ewa Marchewa
Tvarohový koláč s broskvemi a pusinkami – Ideální ke kávě i čaji!
Zdroj: Ewa Marchewa

3. Do jiné mísy dejte smetanový sýr, rozklepnete vejce, přisypte cukr, smetanový pudink, přilijte řepkový olej – promíchejte stěrkou a vyšlehejte do hladké konzistence.

Tvarohový koláč s broskvemi a pusinkami – Ideální ke kávě i čaji!
Zdroj: Ewa Marchewa

4. Poté krém naneste na těsto v misce, pěkně uhlaďte a následně na něj naaranžujte na kostičky nakrájené broskve z konzervy.

Tvarohový koláč s broskvemi a pusinkami – Ideální ke kávě i čaji!
Zdroj: Ewa Marchewa
Tvarohový koláč s broskvemi a pusinkami – Ideální ke kávě i čaji!
Zdroj: Ewa Marchewa
Tvarohový koláč s broskvemi a pusinkami – Ideální ke kávě i čaji!
Zdroj: Ewa Marchewa

5. Do mísy nalijte bílky, přisypejte cukr a pomocí kuchyňského robotu vyšlehejte do pěkné bílé pěny, poté přidejte trochu mouky – pokračujte ve šlehání.

Tvarohový koláč s broskvemi a pusinkami – Ideální ke kávě i čaji!
Zdroj: Ewa Marchewa
Tvarohový koláč s broskvemi a pusinkami – Ideální ke kávě i čaji!
Zdroj: Ewa Marchewa

6. Tuhou krásnou bílou pěnu rozetřete a uhlaďte na krém s broskvemi.

Tvarohový koláč s broskvemi a pusinkami – Ideální ke kávě i čaji!
Zdroj: Ewa Marchewa

7. Nakonec vyjměte polovinu těsta z lednice a nastrouhejte ji na struhadle – pěkně na husto.

Tvarohový koláč s broskvemi a pusinkami – Ideální ke kávě i čaji!
Zdroj: Ewa Marchewa

8. Pečte v předehřáté troubě 50 minut při 170 °C (+/-).

9. Po uplynutí doby pečení zkontrolujte, zda je koláč upečený, a pokud ano, vyjměte ho z trouby a posypejte ještě moučkovým cukrem.

Tvarohový koláč s broskvemi a pusinkami – Ideální ke kávě i čaji!
Zdroj: Ewa Marchewa

10. Podávejte ho s láskou, velkou chutí a grácií.

Tvarohový koláč s broskvemi a pusinkami - Ideální ke kávě i čaji!
Zdroj: Ewa Marchewa

Přátelé přejeme dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: