Ponořte se do světa sladkého a osvěžujícího tvarohového koláče s broskvemi a pusinkami. Tento dezert je skvělou kombinací jemného tvarohového krému, šťavnatých broskví a lahodných pusinek. Každý kousíček tohoto koláče vám poskytne chutný zážitek a lahodné spojení sladkého a svěžího. Připravte si tento koláč a nechte se hýčkat jedinečnou kombinací tvarohu a broskví.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Tvarohový koláč s broskvemi a pusinkami
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 450 g pšeničné mouky
- 250 g másla
- 5 žloutky
- 1-1/2 šálku cukru
- vanilkový cukr – podle chuti
- trochu smetanové aroma
- 1 lžíce prášku do pečiva
Krém:
- 1 kg smetanového tvarohu
- 2 vejce
- 1 lžíce moučkového cukru
- 1 smetanový pudink
- 60 ml řepkového oleje
Pusinky:
- 5 vaječné bílky
- 3/4 hrnku cukru
- trochu mouky
Na posypání:
- moučkový cukr
Jak budeme postupovat:
1. Mouku prosejte do mísy, přidejte máslo, přisypejte cukr, vanilkový cukr, prášek do pečiva. Poté přidejte rozklepnuté vejce, přilijte smetanové aroma – stěrkou promíchejte a rukou uhněťte.
2. Vypracované těsto položte na čistou plochu, rozválejte ho rukami a rozkrojte na 2 poloviny. Jednu polovinu vložte do sáčku – zafixujte a dejte do lednice a druhou polovinu položte do misky s pečicím papírem, rukama rozprostřete a nožem udělejte tečky.
3. Do jiné mísy dejte smetanový sýr, rozklepnete vejce, přisypte cukr, smetanový pudink, přilijte řepkový olej – promíchejte stěrkou a vyšlehejte do hladké konzistence.
4. Poté krém naneste na těsto v misce, pěkně uhlaďte a následně na něj naaranžujte na kostičky nakrájené broskve z konzervy.
5. Do mísy nalijte bílky, přisypejte cukr a pomocí kuchyňského robotu vyšlehejte do pěkné bílé pěny, poté přidejte trochu mouky – pokračujte ve šlehání.
6. Tuhou krásnou bílou pěnu rozetřete a uhlaďte na krém s broskvemi.
7. Nakonec vyjměte polovinu těsta z lednice a nastrouhejte ji na struhadle – pěkně na husto.
8. Pečte v předehřáté troubě 50 minut při 170 °C (+/-).
9. Po uplynutí doby pečení zkontrolujte, zda je koláč upečený, a pokud ano, vyjměte ho z trouby a posypejte ještě moučkovým cukrem.
10. Podávejte ho s láskou, velkou chutí a grácií.
Přátelé přejeme dobrou chuť!