V tomto článku vám přinášíme skvělý recept na jemné vepřové maso s kostí, které je podáváno společně s lahodnou zeleninovou rýží. Tato kombinace nabízí skvělé spojení chutí a textur, které uspokojí i ty nejnáročnější gurmány. Připravte se na nezapomenutelnou gastronomickou lahůdku, která vás okouzlí.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Vepřové maso s kostí podávané se zeleninovou rýží
Co budeme potřebovat:
- 4 ks vepřové maso s kostí
Směs na potíraní masa:
- olivový olej
- 4 stroužky česneku
- sůl – podle chuti
- černý pepř – podle chuti
- rozmarýn – podle chuti
Příloha – zeleninová rýže:
- 500 g rýže
- kukuřice – podle chuti
- hrášek – podle chuti
- sůl – podle chuti
- černý pepř – podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Vepřové maso s kostí položte na alobal a z obou stran proveďte jemné řezy.
2. Do misky si nalijte olej, přidejte nastrouhaný česnek na struhadle, dochuťte solí, černým pepřem, rozmarýnem – promíchejte.
3. Směsí potřete vepřové maso s kostí – masírujte, aby se směs vstřebala a položte je na pánev s olejem.
4. Smažte je z obou stran dozlatova asi 15 minut a do druhé pánve nasypejte rýži se zeleninou a povařte ji na mírném ohni.
5. Po uvaření přendejte na talíř a podávejte s láskou a grácií.
Přátelé přejeme dobrou chuť!