Vepřová panenka ve slaninové pokrývce: Luxusní jídlo v domácích podmínkách!

Přinášíme vám recept na lahodnou vepřovou panenku, která je obalená ve slanině a podávaná v jemné omáčce. Toto luxusní jídlo je dokonalou volbou pro speciální příležitosti, ale je dostatečně jednoduché na to, aby se stalo vaší novou oblíbenou večeří. Díky našemu kroku po kroku návodu budete moci připravit tento gurmánský pokrm přímo v pohodlí vaší kuchyně.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Vepřová panenka obalená ve slaninové pokrývce podávaná v jemné omáčce
Zdroj: Obľúbené recepty

Vepřová panenka obalená ve slaninové pokrývce podávaná v jemné omáčce

Co budeme potřebovat:

  • 2 vepřové panenky
  • 9 plátky slaniny
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička směsi paprik
  • 0,5 lžičky koriandru
  • snítka čerstvého tymiánu

Ostatní:

  • 50 ml oleje – na smažení
  • 20 g másla – na smažení

Omáčka:

  • 100 ml sójová omáčka
  • 1 lžíce medu
  • 0,5 lžičky mletý černý pepř
  • 1 lžíce citronová šťáva
  • 1 lžička omáčka z granátového jablka
  • 1 lžíce sezamové semínka

Jak budeme postupovat:

1. Připravte si vepřové panenky a očistěte je od blanek. Rozdělte je na několik částí a propíchněte je speciální kuchyňskou paličkou.

Vepřová panenka obalená ve slaninové pokrývce podávaná v jemné omáčce
Zdroj: Obľúbené recepty
Vepřová panenka obalená ve slaninové pokrývce podávaná v jemné omáčce
Zdroj: Obľúbené recepty

2. Do misky si dejte sůl, černý pepř, koriandr a rozemelte je.

3. Rozemletým kořením posypejte kousky panenky z obou stran a nechejte marinovat 10 minut.

Vepřová panenka obalená ve slaninové pokrývce podávaná v jemné omáčce
Zdroj: Obľúbené recepty

4. Následně si připravte plátky slaniny, posypejte čerstvým tymiánem a položte na ně okořeněné kousky panenky. Obalte je do slaniny a rolujte do závitku.

Vepřová panenka obalená ve slaninové pokrývce podávaná v jemné omáčce
Zdroj: Obľúbené recepty
Vepřová panenka obalená ve slaninové pokrývce podávaná v jemné omáčce
Zdroj: Obľúbené recepty
Vepřová panenka obalená ve slaninové pokrývce podávaná v jemné omáčce
Zdroj: Obľúbené recepty

5. Rozpalte pánev s olejem a máslem, položte do ní slaninové závitky vedle sebe a osmažte je z každé strany dozlatova. Po upečení je položte na talíř a osušte ubrouskem.

Vepřová panenka obalená ve slaninové pokrývce podávaná v jemné omáčce
Zdroj: Obľúbené recepty
Vepřová panenka obalená ve slaninové pokrývce podávaná v jemné omáčce
Zdroj: Obľúbené recepty

6. Do jiné pánve nalijte sójovou omáčku, přidejte med, přisypte černý pepř, přilijte citronovou šťávu – promíchejte. Poté přilijte omáčku z granátového jablka, přisypejte sezamová semínka – během vaření míchejte a omáčka je hotová!

Vepřová panenka obalená ve slaninové pokrývce podávaná v jemné omáčce
Zdroj: Obľúbené recepty

7. Podávejte je s láskou a grácií.

Vepřová panenka obalená ve slaninové pokrývce podávaná v jemné omáčce
Zdroj: Obľúbené recepty
Vepřová panenka obalená ve slaninové pokrývce podávaná v jemné omáčce
Zdroj: Obľúbené recepty

Přátelé přejeme dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: