Chladné podzimní počasí nám mění nejenom náladu, ale i také chutě. Dopřejte si hrnek horkého čaje nebo oblíbené kávy, pohodu s rodinou a uspokojte mlsné jazýčky. Tento recept na vynikající krémeš bez pečení je tím pravým. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!
Ať už si víkendovou kávu budete vychutnávat sami nebo přizvete přátele, sladkou tečku v podobě tohoto chutného dezertu ocení všichni. Pojďme se společně podívat, co všechno budeme potřebovat a jak postupovat při jeho přípravě.
Co budeme potřebovat na tento krémeš:
- dlouhé piškoty – 150 g
- moučkový cukr – 30 g
- kakao – 30 g
- mléko – 300 ml
Na krém:
- žloutky – 5 kusy
- cukr kr. – 200 g
- kukuřičný škrob – 50 g
- mléko – 500 ml
- měkké máslo – 250 g
Dále:
- smetana ke šlehání – 400 g
- strouhaná čokoláda – 50 g
Rozměr formy 20×30 cm
Jak budeme postupovat:
1) V misce si smícháme mléko, cukr, kakao a vše dobře rozmícháme.
2) Následně ve směsi namočíme piškoty a uložíme je na dno formy.
3) Pustíme se do přípravy krému tak, že v mléce rozmícháme škrob, cukr a žloutky. Přeložíme nad plamen a za stálého míchání uvaříme hustý pudink.
4) Pudink sundáme s plamene a přikryjeme ho potravinářskou fólií. Necháme ho vychladnout.
5) Prošleháme, přidáme máslo a vyšleháme spolu do jednotného krému.
6) Vzniklý krém navrstvíme na piškoty a uhladíme po celé ploše. Nakonec dáme vychladit do lednice.
7) Nakonec ho potřeme vyšlehanou smetanou a posypeme strouhanou čokoládou.
Přejeme Vám dobrou chuť!
Vyzkoušeli jste tento skvělý recept? Podělte se s námi o výsledek. Vyfoťte Váš výtvor a zašlete nám ho na náš email primainspirace@email.cz. Děkujeme
VIDEO NÁVOD NA VYNIKAJÍCÍ KRÉMEŠ BEZ PEČENÍ:
Patříte mezi milovníky rychlých dezertu? Vyzkoušejte také recept na „Nepečené Be-Be řezy s pudinkovým krémem, které Vás určitě okouzlí„
Sdílejte tento recept na vynikající krémeš bez pečení s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají.