Představujeme vám recept na jemný Čokoládový Banánový Koláč s Ovesnými Vločkami, který je nejen lahodný, ale i plný zdravých ingrediencí. Tento koláč, v němž se snoubí chuť čokolády, banánů a ovesných vloček, je ideální pro ty, kdo hledají zdravou alternativu tradičních sladkých dobrot.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Jemný čokoládový koláč z banánu, kakaa a ovesných vloček
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 150 g ovesných vloček (určených pro dlouhé vaření)
- 250 ml horké mléko
- 2 banány
- 2 vejce
- 40 g kakaový prášek
- 1 lžička prášek do pečiva
- špetka soli
Ostatní:
- máslo – na vymazání mísy
Poleva:
- 80 g tmavé čokolády
- 50 ml horkého mléka
Jak budeme postupovat:
1. Ovesné vločky nasypte do mísy, zalijte je horkým mlékem, aby nabobtnaly a nechte je odpočinout.
2. Banány dejte do mísy a rozmačkejte je vidličkou na kaši, pak přidejte rozklepnutá vejce – promíchejte vidličkou, poté přisypte kakaový prášek a prášek do pečiva, dále přidejte špetku soli – promíchejte a následně přidejte vločky v mléce – promíchejte.
3. Připravte si mísu o rozměrech 22 x 14 cm, vymažte ji máslem a nalijte do ní těsto.
4. Pečte ho v předehřáté troubě 35-40 minut při 180 °C.
5. Do mísy nalámejte hořkou čokoládu, kterou nechte rozpustit v mikrovlnce, zalijte ji horkým mlékem – promíchejte lžíci.
6. Polevu nalijte na upečený koláč, pak ho nechte trochu vychladnout a položte ho na 1 hodinu do lednice ztuhnout.
7. Podávejte ho s láskou a radostí.
Přátelé přejeme dobrou chuť!