Čokoládový banánový koláč s ovesnými vločkami – sladká pochoutka plná zdraví

Představujeme vám recept na jemný Čokoládový Banánový Koláč s Ovesnými Vločkami, který je nejen lahodný, ale i plný zdravých ingrediencí. Tento koláč, v němž se snoubí chuť čokolády, banánů a ovesných vloček, je ideální pro ty, kdo hledají zdravou alternativu tradičních sladkých dobrot.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Jemný čokoládový koláč z banánu, kakaa a ovesných vloček - Sladká pochoutka!
Zdroj: Моя Кухня

Jemný čokoládový koláč z banánu, kakaa a ovesných vloček

Co budeme potřebovat:

Těsto:

  • 150 g ovesných vloček (určených pro dlouhé vaření)
  • 250 ml horké mléko
  • 2 banány
  • 2 vejce
  • 40 g kakaový prášek
  • 1 lžička prášek do pečiva
  • špetka soli

Ostatní:

  • máslo – na vymazání mísy

Poleva:

  • 80 g tmavé čokolády
  • 50 ml horkého mléka

Jak budeme postupovat:

1. Ovesné vločky nasypte do mísy, zalijte je horkým mlékem, aby nabobtnaly a nechte je odpočinout.

2. Banány dejte do mísy a rozmačkejte je vidličkou na kaši, pak přidejte rozklepnutá vejce – promíchejte vidličkou, poté přisypte kakaový prášek a prášek do pečiva, dále přidejte špetku soli – promíchejte a následně přidejte vločky v mléce – promíchejte.

3. Připravte si mísu o rozměrech 22 x 14 cm, vymažte ji máslem a nalijte do ní těsto.

4. Pečte ho v předehřáté troubě 35-40 minut při 180 °C.

5. Do mísy nalámejte hořkou čokoládu, kterou nechte rozpustit v mikrovlnce, zalijte ji horkým mlékem – promíchejte lžíci.

6. Polevu nalijte na upečený koláč, pak ho nechte trochu vychladnout a položte ho na 1 hodinu do lednice ztuhnout.

7. Podávejte ho s láskou a radostí.

Přátelé přejeme dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: