V našem dnešním článku vám přinášíme úžasný recept na lahodné kuřecí stehna, která se podávají v bohaté a krémové rajčatově-smetanové omáčce. Tato kombinace přináší do jídla skvělou chuťovou harmonii, kterou si prostě nesmíte nechat ujít. Připravte se na jednoduché a rychlé vaření, které vás odmění dokonalým gastronomickým zážitkem.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Lahodné kuřecí stehna v rajčatově-smetanové omáčce
Co budeme potřebovat:
- 6-7 kuřecích stehen s kůží a kostí
- 2 lžíce másla
Omáčka:
- 1 cibule
- 1 žlutá paprika
- 1 červená paprika
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce + 1 lžička sladké maďarské papriky
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 2 šálky kuřecího vývaru
- 1/2 lžičky pepře
- 1 lžička soli
- 3/4 šálku zakysané smetany
Na zdobení:
- 1 čerstvá petrželka
Jak budeme postupovat:
1. Kuřecí stehna osolte a opepřete z obou stran.
2. Na pánvi rozehřejte máslo na středně vysoké teplotě, poté přidejte kuřecí stehna s kůží dolů a nerušeně pečte 6-7 minut, obraťte a pečte další 3-4 minuty.
3. Po opečení na pánvi přendejte na talíř a kůži vyhoďte.
4. Z pánve vylijte přebytečný tuk a nechte si asi pár lžic, vsypejte cibuli a smažte ji, dokud nezačne hnědnout.
5. Následně vsypejte žlutou a červenou paprikou nakrájenou na malé kostky, dokud nezměkne, poté přidejte česnek a minutu restujte.
6. Potom vmíchejte rajčatový protlak a pár minut povařte. Po uvaření odstavte z ohne, vmíchejte sladkou maďarskou papriku a dobře promíchejte.
7. Vraťte zpět na oheň, přilijte kuřecí vývar a pár minut povařte, přidejte stehna zpět do pánve a přikryté vařte 30 až 40 minut, dokud stehna neopadají od kosti.
8. Do misky si dejte zakysanou smetanu a pomalu do ní vmíchejte lžíci horké omáčky, to udělejte 4-5 krát a tím zajistíte, že se zakysaná smetana pomalu zahřeje na teplotu omáčky a nesrazí se, čímž vznikne hladká omáčka.
9. Tuto zjemněnou zakysanou smetanu vmíchejte do pánve a dobře promíchejte. Ochutnejte a můžete dochutit ještě kořením, například solí, černým pepřem a nakonec ozdobte ještě nasekanou čerstvou petrželkou.
10. Podávejte je s oblíbenou přílohou, kterou máte rádi a hlavně s láskou a grácií.
Přátelé přejeme Vám dobrou chuť!
VIDEO NÁVOD:
https://www.youtube.com/watch?v=P94Y6MpYeGM