Objevte chutný recept na domácí delikatesu, kterou si zamiluje celá vaše rodina. Pečená vepřová žebra se skvěle kombinují s houbami a brambory, což vytváří naprosto lahodné jídlo. Tento recept je ideální pro nedělní oběd nebo pro speciální příležitost.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Pečená vepřová žebra s houbovými brambory
Co budeme potřebovat:
- 2,5 kg vepřových žeber
Směs:
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- oregano – podle chuti
- koriandr – podle chuti
- sůl – podle chuti
- sladká červená paprika – podle chuti
- olivový olej
Příloha:
- 5 středně velkých brambor
- 8 středně velkých žampionů
- sůl – podle chuti
- olivový olej
Jak budeme postupovat:
1. Připravte si vepřová žebra a zbavte je blanek. Prořízněte je, ale ne úplně z jedné a z druhé strany.
2. V míse na jemno nastrouhejte cibuli a česnek, poté do mísy přisypte oregano, koriandr sůl, mletou červenou papriku, přilijte olivový olej – promíchejte.
3. Směsí potřete žebra v zapékací misce z obou stran, poté rukama masírujte, aby se směs vstřebala, přikryjte fólií a nechte 1 hodinu odpočívat.
4. Mezitím nakrájejte brambory na kostky a houby na půlměsíčky, přendejte je do mísy, pak je posypte solí, zalijte olivovým olejem – promíchejte lžící.
5. Po 1 hodině odstraňte fólii a marinovaná žebra vcelku položte na plech vyložený pečicím papírem do tvaru kruhu a omotejte je provázkem, aby se nerozpadly, potom do středu pokládejte brambory s houby.
6. Přikryjte alobalem a pečte v předehřáté troubě 1,5 hodiny při 180 °C.
7. Po upečení je přendejte na talíř, podávejte je s přílohou a hlavně s láskou a grácií.
Přátelé přejeme dobrou chuť!