Pečená vepřová žebra s houbovými brambory – domácí delikatesa

Objevte chutný recept na domácí delikatesu, kterou si zamiluje celá vaše rodina. Pečená vepřová žebra se skvěle kombinují s houbami a brambory, což vytváří naprosto lahodné jídlo. Tento recept je ideální pro nedělní oběd nebo pro speciální příležitost.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Pečená vepřová žebra s houbami a brambory - Ideální oběd!
Zdroj: Frisches Fleisch

Pečená vepřová žebra s houbovými brambory

Co budeme potřebovat:

  • 2,5 kg vepřových žeber

Směs:

  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • oregano – podle chuti
  • koriandr – podle chuti
  • sůl – podle chuti
  • sladká červená paprika – podle chuti
  • olivový olej

Příloha:

  • 5 středně velkých brambor
  • 8 středně velkých žampionů
  • sůl – podle chuti
  • olivový olej

Jak budeme postupovat:

1. Připravte si vepřová žebra a zbavte je blanek. Prořízněte je, ale ne úplně z jedné a z druhé strany.

2. V míse na jemno nastrouhejte cibuli a česnek, poté do mísy přisypte oregano, koriandr sůl, mletou červenou papriku, přilijte olivový olej – promíchejte.

3. Směsí potřete žebra v zapékací misce z obou stran, poté rukama masírujte, aby se směs vstřebala, přikryjte fólií a nechte 1 hodinu odpočívat.

4. Mezitím nakrájejte brambory na kostky a houby na půlměsíčky, přendejte je do mísy, pak je posypte solí, zalijte olivovým olejem – promíchejte lžící.

5. Po 1 hodině odstraňte fólii a marinovaná žebra vcelku položte na plech vyložený pečicím papírem do tvaru kruhu a omotejte je provázkem, aby se nerozpadly, potom do středu pokládejte brambory s houby.

6. Přikryjte alobalem a pečte v předehřáté troubě 1,5 hodiny při 180 °C.

7. Po upečení je přendejte na talíř, podávejte je s přílohou a hlavně s láskou a grácií.

Přátelé přejeme dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD:

YouTube/Pečená vepřová žebra s houbovými brambory