Pusťte se o víkendu do přípravy tohoto jogurtového koláče s krémem, který je tak dobrý, že si hned po prvním soustu vytvoříte závislost. Příprava není náročná a chuť fantastická. Připravte tento dezert svým známým a rodina, kteří si ho určitě také zamilují. Pojďme se podívat, jak se připravuje.
Co budeme potřebovat:
- 400 g jogurtu
- 4 vejce
- 100 g krystalového cukru
- 50 g kukuřičného škrobu
- 1 lžičku prášku do pečiva
- kůra z 1 – 2 citrónů (chemicky neošetřených)
Jak budeme postupovat:
1) Nejdříve si oddělíme bílky od žloutků. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Zašleháme jogurt, přidáme kukuřičný škrob, kypřící prášek do pečiva a vše důkladně vymícháme .
2) Nakonec přimícháme nastrouhanou citronovou kůru.
3) Nyní vyšleháme z bílků tuhý sníh a zlehka přimícháme do jogurtové směsi. Dortovou formu o průměru 20 cm si vyložíme papírem na pečení a troubu si předehřejeme na 170 ° C.
4) Těsto nalijeme do formy a poklepal o stůl. Pečeme 45 – 50 minut. Po upečení ho nechte mírně vychladnout a vložte alespoň na 1 hodinu do chladničky.
5) Nakonec posypeme moučkovým cukrem a můžeme podávat.
Přejeme Vám dobrou chuť!