Vepřová kotleta je velmi oblíbenou surovinou v mnoha kuchyních. Překvapte strávníky novým receptem s oblíbenými surovinami. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!
Delikátní vepřová kotleta na špejlích s bramborem:
Co budeme potřebovat:
- vepřová kotleta – 1 kg
- sůl – 3 g černý pepř
- 3 g měkké máslo – 100 g
- kopr – 20 g
- olej – 20 g
- houby – 200 g
- cibule – 1 ks
- sůl – 5 g
- černý pepř – 3 g
- slanina – 100 g
- rajčata – 1 ks
- brambory – 600 g
- cibule – 3 ks
- olivový olej – 25 ml
- sůl – 5 g černý
- pepř – 3 g
- sušený česnek – 3 g
- rozmarýn – 10 g
- Velikost formy 24 X 32 cm
Jak budeme postupovat:
1. Nakrájené brambory vložte do oválné mísy. Přidejte cibuli nakrájenou na kolečka. Pokapejte olivovým olejem. Dochuťte solí, pepřem, sušeným česnekem a rozmarýnem. Vše smíchejte lžící.
2. Připravte si plech s pečicím papírem. Rozměry plechu na pečení jsou 24 cm x 32 cm. Vše rovnoměrně rozložte na plech.
3. Připravte vepřové maso. Nakrájejte je na silnější plátky. Obě strany naklepejte. Do středně velké mísy dejte měkké máslo, sůl, pepř a česnek. Kopr nasekejte najemno a přidejte ho také do mísy. Vše smíchejte lžící.
4. Vepřové kotlety potřete náplní rovnoměrně.
5. Nakrájené houby dejte do rozehřáté pánve, osolte a opepřete. Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli. Jemně promíchejte a ještě trochu smažte. Vyjměte je, vložte do větší mísy, přidejte nakrájená rajčata a nakrájenou slaninu. Vše spolu smíchejte lžící.
6. Směs položte na vepřové kotlety s náplní. Srolujte a propíchejte špejlí, aby se nerozpadly. Položte na brambory na plechu.
7. Pečte 25 minut při teplotě 180 °C.
8. Po uplynutí doby pečení zkontrolujte, zda jsou upečené, a pokud ano, vyjměte je z trouby.
9. Podávejte je na talíři bez špejlí s láskou a chutí. Dobrou chuť!
VIDEO NÁVOD: