Nevíte co uvařit k obědu a nechce se vám v kuchyni trávit příliš mnoho času? Připravili jsem pro Vás recept na výborné těstoviny s omáčkou, které si můžete uvařit doma, aniž byste museli chodit do restaurace. Připravte si tyto boloňské špagety, které jsou vydatné, jednoduché a neuvěřitelně chutné.
Recept na boloňské špagety:
Co budeme potřebovat:
- Cibule – 1 ks
- Sůl, černý pepř, sušená bazalka
- Rostlinný olej na smažení
- 3 stroužky česneku
- mrkev – 1 kus
- Celerová tyčinka – 2 ks
- Mleté maso – 400 g
- Nakrájená rajčata ve vlastní šťávě – 500 g
- Špagety – 200 g
- Parmazán
- Bazalka
Jak budeme postupovat:
1) Začneme tím, že si nakrájíme cibuli nadrobno. Následně ji přendáme na pánev s rostlinným olejem a osmažíme. Přidáme prolisovaný česnek a smažíme 2 minuty.
2) Nakrájíme si mrkev na kostičky a přidáme ji na pánev. To samé uděláme s celerem.
3) Přidáme mleté maso a promícháme. Smažíme na středním plameni za stálého míchání. Osolíme, opepříme a smažíme odkryté, dokud se tekutiny neodpaří.
4) Nalijeme suché červené víno, které necháme odpařit. Přidáme rajčata ve vlastní šťávě, bazalku a dobře promícháme.
5) Zavřeme poklicí a necháme povařit. Nakonec přidáme uvařené špagety dle návodu a můžeme podávat. Přejeme Vám dobrou chuť.
VIDEO NÁVOD NA BOLOŇSKÉ ŠPAGETY:
Doporučujeme: Panenka v slaninovo-bylinkovo-hořčičném kabátku s ragú z hlívy ústřičné