Smažené křupavé placičky z rýže a lilku – Snadné a velmi rychlé!

Představujeme smažené křupavé placičky z rýže a lilku. Tento recept je snadný a rychlý na přípravu, přináší chutnou kombinaci rýže a lilku v křupavém obalu. Ideální jako příloha nebo lehké jídlo, které zvládne každý kuchař!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Smažené křupavé placičky z rýže a lilku - Snadné a velmi rychlé!
Zdroj: Ricette Perfette

Smažené křupavé placičky z rýže a lilku

Co budeme potřebovat:

  • 1 šálek rýže
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lilek
  • sůl – podle chuti
  • černý pepř – podle chuti
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 vejce
  • 3 lžíce parmezánu
  • 3-4 lžíce strouhanky
  • petrželová nať

Ostatní:

  • olej – na snažení

Jak budeme postupovat:

1. Nasypte šálek rýže do hrnce a zalijte ji vodou – vařte ji na mírném ohni.

2. Mezitím nakrájejte cibuli a česnek nadrobno, vsypte je společně do pánve s olejem a na mírném ohni 2-3 minuty restujte.

Smažené křupavé placičky z rýže a lilku – Snadné a velmi rychlé!
Zdroj: Ricette Perfette

3. Nakrájejte lilek na kostky a přidejte ho do pánve k cibuli a česneku. Dochuťte solí, černým pepřem, přikryjte pokličkou a vařte na mírném ohni 15 minut.

Smažené křupavé placičky z rýže a lilku - Snadné a velmi rychlé!
Zdroj: Ricette Perfette
Smažené křupavé placičky z rýže a lilku - Snadné a velmi rychlé!
Zdroj: Ricette Perfette
Smažené křupavé placičky z rýže a lilku - Snadné a velmi rychlé!
Zdroj: Ricette Perfette

4. Poté přidejte rajčatový protlak – promíchejte a po uvaření přendejte do mísy. Rozmačkejte vidličkou a přimíchejte uvařenou rýži – společně promíchejte.

Smažené křupavé placičky z rýže a lilku – Snadné a velmi rychlé!
Zdroj: Ricette Perfette
Smažené křupavé placičky z rýže a lilku – Snadné a velmi rychlé!
Zdroj: Ricette Perfette

5. Dále přidejte rozklepnuté vejce. Okořeňte solí a černým pepřem – promíchejte stěrkou. Posypejte strouhaným parmazánem, poté přisypte strouhanku, přidejte nasekanou petrželku – opět vše důkladně promíchejte.

Smažené křupavé placičky z rýže a lilku – Snadné a velmi rychlé!
Zdroj: Ricette Perfette
Smažené křupavé placičky z rýže a lilku – Snadné a velmi rychlé!
Zdroj: Ricette Perfette
Smažené křupavé placičky z rýže a lilku – Snadné a velmi rychlé!
Zdroj: Ricette Perfette

6. Následně pomocí ruk vytvarujte malé placičky a položte je pěkně vedle sebe na talíř.

Smažené křupavé placičky z rýže a lilku – Snadné a velmi rychlé!
Zdroj: Ricette Perfette

7. Připravte si pánev s olejem a placičky do ní položte. Smažte je z každé strany dozlatova a po usmažení je položte na talíř. Také je můžete podávat s oblíbeným dresinkem, který máte rádi.

Smažené křupavé placičky z rýže a lilku – Snadné a velmi rychlé!
Zdroj: Ricette Perfette

8. Podávejte je hlavně s velkou láskou a chutí.

Smažené křupavé placičky z rýže a lilku – Snadné a velmi rychlé!
Zdroj: Ricette Perfette

Přátelé přejeme dobrou chuť!

Pamatujte, že cokoli připravujete, připravujte s láskou a radostí.

VIDEO NÁVOD: