Představujeme smažené křupavé placičky z rýže a lilku. Tento recept je snadný a rychlý na přípravu, přináší chutnou kombinaci rýže a lilku v křupavém obalu. Ideální jako příloha nebo lehké jídlo, které zvládne každý kuchař!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Smažené křupavé placičky z rýže a lilku
Co budeme potřebovat:
- 1 šálek rýže
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 lilek
- sůl – podle chuti
- černý pepř – podle chuti
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 vejce
- 3 lžíce parmezánu
- 3-4 lžíce strouhanky
- petrželová nať
Ostatní:
- olej – na snažení
Jak budeme postupovat:
1. Nasypte šálek rýže do hrnce a zalijte ji vodou – vařte ji na mírném ohni.
2. Mezitím nakrájejte cibuli a česnek nadrobno, vsypte je společně do pánve s olejem a na mírném ohni 2-3 minuty restujte.
3. Nakrájejte lilek na kostky a přidejte ho do pánve k cibuli a česneku. Dochuťte solí, černým pepřem, přikryjte pokličkou a vařte na mírném ohni 15 minut.
4. Poté přidejte rajčatový protlak – promíchejte a po uvaření přendejte do mísy. Rozmačkejte vidličkou a přimíchejte uvařenou rýži – společně promíchejte.
5. Dále přidejte rozklepnuté vejce. Okořeňte solí a černým pepřem – promíchejte stěrkou. Posypejte strouhaným parmazánem, poté přisypte strouhanku, přidejte nasekanou petrželku – opět vše důkladně promíchejte.
6. Následně pomocí ruk vytvarujte malé placičky a položte je pěkně vedle sebe na talíř.
7. Připravte si pánev s olejem a placičky do ní položte. Smažte je z každé strany dozlatova a po usmažení je položte na talíř. Také je můžete podávat s oblíbeným dresinkem, který máte rádi.
8. Podávejte je hlavně s velkou láskou a chutí.
Přátelé přejeme dobrou chuť!
Pamatujte, že cokoli připravujete, připravujte s láskou a radostí.