Vítejte v světě sladkých pochoutek s naším pudinkovo-karamelovým dezertem. Tento lahodný dezert kombinuje krémový pudink s bohatým karamelovým přílivem pro dokonalou sladkou harmonii. Je to recept, který potěší všechny milovníky dezertů a představí vám nový způsob, jak si užít tyto dvě oblíbené chutě.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Jemný pudinkovo-karamelový dezert
Co budeme potřebovat:
Základ – těsto:
- 200 g sušenek – (libovolné)
- 2 lžíce kakaového prášku -(15 g) – (nepovinné)
- 1/4 šálku rozpuštěného másla – (50 g)
Krém:
- 4 šálky mléka -(1 litr)
- pudinkový prášek na přípravu 1 litru mléka + karamelová náplň
(pokud je váš pudinkový prášek neslazený, přidejte 2-3 lžíce cukru) - 1 lžíce tekuté vanilky – (nepovinné)
- 5 lžic kukuřičného škrobu – (40 g)
Poleva:
- 200 g mléčné čokolády
- 1/4 šálku horkého mléka – (70 ml)
Na zdobení:
- kakaový prášek
Jak budeme postupovat:
1. Do sáčku nasypte sušenky a válečkem je rozválejte, pak přisypejte kakaový prášek – promíchejte lžící, poté přilijte rozpuštěné máslo – promíchejte stěrkou a rukou.
2. Připravte si formu o průměru 20 cm vyloženou pečicím papírem, nasypte do ní sušenkové těsto. Uhlaďte ho pomocí lžíce a umístěte ho na 10 minut do lednice.
3. Potom do hrnce nalijte mléko, přisypte pudinkový prášek, nalijte karamelovou náplň, přilijte vanilku a přisypejte také kukuřičný škrob – promíchejte a vařte na mírném ohni do středně husté konzistence.
4. Po uvaření krém pomocí lžíce nalijte na těsto.
5. Nechejte vychladnout a potom odložte na 2 hodiny do lednice.
6. Do misky si nalámejte čokoládu, můžeme ji trochu rozpustit na paře nebo v mikrovlnce, pak ji zalijte horkým mlékem – promíchejte.
7. Čokoládovou polevu nalijte na krém a uložte na 1 hodinu do lednice.
8. Nakonec ozdobte kakaovým práškem a podávejte s láskou a úsměvem na tváři.
Přátelé dobrou chuť!