Pokud patříte do skupiny milovníků vanilkových či krémových dezertů nebo jen hledáte inspiraci k nedělní kávě, pak je tento recept přesně pro vás! Dnes si konkrétně přichystáme pomocí hrnečkového receptu výborné krémové kostky. Tato vanilková buchta vás jistě osloví svou rychlou a velice snadnou přípravou. Zvládne ji tedy téměř každý kuchařský začátečník. Spojení vanilkového krému a fantastického těsta je silně návykové a sami budete překvapeni, jak rychle se po tomto dezertu u vás doma zapráší.
Už se vám sbíhají sliny? Pojďme si tedy společně přichystat tento fantastický, krémový dezert!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept a chcete se s námi o něj podělit, pak rozhodně navštivte naši facebookovou skupinu Prima kuchařka.
Pokud hledáte nějakou další dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte tyto sýrové sušenky!
Výborný recept na nepečenou bábovku:
Co budeme potřebovat:
těsto:
- hrnek polohrubé mouky
- hrnek cukru
- 1 lžičku prášku do pečiva
- 5 ks vajec
- špetka vanilky
krém:
- 1 vejce
- 1 hrnek mléka
- půl hrnku cukru
- 2,5 lžíce hladké mouky
- 50 g másla
- vanilkové aroma
Jak postupovat:
1) Začneme tím, že si smícháme cukr s vejci a také vanilkou. Promícháme a přidáme zbylé ingredience na těsto. Opět důkladně promícháme.
2) Připravíme si plech, který vymažeme a posypeme moukou. Těsto umístíme na plech a pečeme jej při 180 stupních zhruba hodinu.
3) Pokračujeme krémem. Smícháme si cukr s vejcem. Dále přidáváme vanilku, mléko a také mouku. Vše promícháme a začneme zahřívat na mírném ohni, dokud nám krém nezačne houstnout. Jakmile nám zhoustne, odstavíme ho z plamene a přidáme máslo. Znovu promícháme a krém necháme vychladnout.
4) Poté co se nám těsto dopeče, tak jej podélně rozřízneme na 2 poloviny. Na první plát naneseme rovnoměrně krém a přiklopíme jej druhým plátem. Nakonec můžeme přizdobit například rozpuštěnou čokoládou a nebo cukrem.