Recept na hrnkovou bábovku ze šlehačky

Tato hrnková bábovka ze šlehačky je skvělá volba pro ty, kteří si rádi pochutnávají na klasickém domácím dezertu. Je měkká, vláčná a má příjemnou sladkou chuť. Můžete ji podávat jako samostatný dezert nebo ji ozdobit šlehačkou, ovocem či čokoládou pro ještě větší gurmánský zážitek.

S tímto receptem na hrníčkovou bábovku ve své sbírce můžete vždy rychle a snadno připravit skvělý dezert pro rodinné oslavy, návštěvy nebo pro své osobní potěšení. Užijte si tento lahodný zážitek a potěšte své chuťové buňky lahodnou hrnkovou bábovkou ze šlehačky.

Zdroj: Dana Švédová

Recept na hrnkovou bábovku ze šlehačky:

Co budeme potřebovat:
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 3/4 hrnku cukru krupice
  • 1/2 hrnku oleje
  • 3 vejce (oddělené na žloutky a bílky)
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 šlehačka
  • Mléko dle potřeby (pro přizpůsobení konzistence těsta)

Jak budeme postupovat:

1) Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia.

2) V míse smíchejte polohrubou mouku, cukr krupice, vanilkový cukr a prášek do pečiva.

3) Přidejte olej a žloutky. Důkladně promíchejte, dokud se všechny ingredience spojí a vytvoří hustou hmotu.

4) K těstu postupně přidávejte mléko, abyste dosáhli žádoucí konzistence těsta. Množství mléka může být individuální, záleží na tom, jak husté či řídké těsto preferujete.

5) Vejcové bílky vyšlehejte do tuhého sněhu. Opatrně vmíchejte sníh do těsta, aby zůstal vzdušný.

6) Přidejte šlehačku a opatrně ji vmíchejte do těsta, aby se všechny ingredience spojily.

7) Připravte si hrníčkovou formu a vymažte ji máslem nebo vystelete pečícím papírem.

8) Nalijte připravené těsto do formy a rovnoměrně ho rozetřete.

9) Bábovku vložte do předehřáté trouby a pečte ji na 180 stupňů Celsia. Pečte asi 40-50 minut, nebo dokud není bábovka zlatavě hnědá a propečená. Pro ověření, zda je bábovka upečená, můžete do ní zapíchnout špejli – pokud z ní vyjde suchá, je bábovka hotová.

10) Po upečení nechte bábovku chvíli vychladnout v misce, poté ji opatrně vyklopte z formy a nechte úplně vychladnout na mřížce.