Nevíte co uvařit k obědu a nechce se vám v kuchyni trávit příliš mnoho času? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na zapečené vepřové plátky s chutnou omáčkou a bramborami. Příprava pokrmu vám zabere jen několik málo minut a vznikne vám lahodný plnohodnotný oběd nebo večeře.
Co budeme potřebovat:
- 1-1,2 kg vepřového
- sůl – podle chuti
- černý pepř – podle chuti
Ostatní:
- 5 středně velkých brambor
- sůl – podle chuti
- 1 cibule
Náplň:
- 100-120 g sýra
- 1 lžička hořčice
- 2 lžíce majonézy
- 2 lžíce bílého jogurtu
Salát:
- 2 okurky
- zelené olivy – podle chuti
- jarní cibule – podle chuti
- petržel – podle chuti
- 60 g konzervované kukuřice
- 2 vařená vejce
- 1 lžíce majonézy
- 1 lžíce bílého jogurtu
- sůl – podle chuti
Na zdobení:
- petrželka
Jak budeme postupovat:
1. Nakrájejte masové karé na hrubší plátky.
2. Položte je na čistou plochu, přikryjte fólií a z obou stran je naklepejte. Osolte, opepřete, promasírujte a naskládejte na sebe.
3. Brambory nastrouhejte na struhadle, vymačkejte z nich šťávu a dejte je do mísy. Podle chuti osolte a promíchejte rukama.
4. Na plech dejte olej, potřete ho a položte na něj nastrouhané brambory.
5. Cibuli nakrájejte na jemno a položte ji na brambory. Pak položte na ni plátky vepřového karé.
6. Nastrouhejte sýr na struhadle a dejte ho do mísy, přidejte hořčici, majonézu, bílý jogurt a promíchejte lžící.
7. Kare na plechu potřete náplní, aby byla pěkně dohladka a pak přikryjte mokrým pergamenovým papírem a fólií.
8. Pečte v předehřáté troubě 20 minut při 200 °C.
9. Do mísy dejte na kostičky nakrájenou okurku, půlky oliv, nasekanou jarní cibulku, nasekanou petrželku, přidejte kukuřici, vařené vejce nakrájené na kousky. Pak přidejte majonézu, bílý jogurt, sůl a promíchejte všechno spolu.
10. Pak odstraňte fólii z plechu a pečte dalších 20 minut při 200 °C
11. Po upečení je posypejte petrželkou a podávejte je s připraveným salátem a hlavně s velkou dávkou grácie a lásky.
12. Dobrou chuť!