Krok za krokem vám představíme skvělý recept na jahodovo-banánovou zmrzlinu se smetanou a kondenzovaným mlékem. Ať už si víkendovou kávu budete vychutnávat sami nebo přizvete přátele, sladkou tečku v podobě báječné zmrzliny ocení všichni.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Jahodovo-banánová zmrzlina se smetanou a kondenzovaným mlékem
Co budeme potřebovat:
- 8-9 čerstvých jahod
- 1 banán
- 200 ml smetana 33%
- 6 lžic kondenzované mléko
Jak budeme postupovat:
1. Do misky si nakrájejte čerstvé jahody na půlměsíčky a banán na kolečka.
2. Do velké ozdobné mísy nalijte 33% smetanu – vyšlehejte ji do nádherné bílé pěny a poté přilijte kondenzované mléko – pokračujte ve šlehání.
3. Nakrájené čerstvé ovoce přendejte do mixéru a rozmixujte na ovocné pyré.
4. Rozmixované ovocné pyré přendejte do misky s vyšlehanou smetanou s kondenzovaným mlékem – promíchejte metličkou.
5. Potom nalijte do mísy, do středu naaranžujte půlměsíčky čerstvých jahod a následně uložte do lednice na 5 hodin.
6. Jahodovo-banánovou zmrzlinu se smetanou a kondenzovaným mlékem podávejte s láskou a úsměvem na tváří.
Přátelé přejeme dobrou chuť!