Připravte si jablečný koláč s vanilkovým krémem, který si zamiluje každý!

Pokud se k Vám blíží návštěva a vy nevíte, co rychle vymyslet za dezert, je pro vás tento dnešní recept tím pravým. Připravte si tento dnešní jablečný koláč s vanilkovým krémem. Zamiluje si ho opravdu každý. Pojďme se podívat, co všechno budeme potřebovat a jak budeme postupovat.

1sd
Zdroj: pleziruri.ro

Co budeme potřebovat:

Jablečná vrstva:

  • 1 kg očištěných jablek
  • 50 g másla
  • 50 g cukru (nebo podle chuti)
  • 1 lžička skořice

na piškot:

  • 150 g másla
  • 100 g moučkového cukru
  • 2 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • 150 g polohrubé mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 2 lžíce mléka
  • špetka soli

Vanilkový krém:

  • 350 ml mléka
  • 3 vejce
  • 70 g cukru
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce škrobu
  • 1 vanilkový cukr

Na ozdobu:

  • 200 ml smetany na šlehání
  • 1 lžíce moučkového cukru
  • nasekané ořechy

Jak budeme postupovat:

1) Připravíme si jablečnou vrstvu. Oloupené si jablka, nakrájíme na drobné plátky nebo nastrouháme na hrubém struhadle, dáme je do kastrolu spolu s cukrem a máslem a na malém plameni vaříme asi 15 minut dokud se šťáva nevydusí. Následně odstavíme a necháme vychladnout.

2) Vyhřejeme si troubu na 180 ° C. Na plech 20 x 30 si dáme pečící papír.

3) V jedné míse si smícháme mouku s práškem do pečiva a se špetkou soli. V jiné míse si vyšleháme máslo s cukrem a s vanilkovým cukrem do pěny. Potom vmícháme jedno po druhém vejce a za každým pořádně promícháme aby se spojili. Dále přidáme mouku a nakonec trochu mléka.

4) Na plech si nejdříve dáme jablečnou vrstvu a zarovnáme ji. Tu zalijeme připraveným těstem a to také zarovnáme, aby nám dobře těsto překrylo jablka. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme cca 35 minut. Zkusíme párátkem zda je těsto propečené, a vyjmeme z trouby a překlopíme nejlépe na tác a necháme mírně vychladnout. Potom opatrně stáhneme papír na pečení.  Necháme vychladnout úplně.

5)  V mléce rozmícháme vejce a cukr i vanilkový cukr. Přidáme mouku a škrob a dáme na malý plamen vařit za stálého míchání . Uvaříme puding. Puding vylijeme na jablečnou vrstvu a zarovnáme. Takto necháme vychladnout na pokojovou teplotu a potom dáme alespoň na 1 hodinu do chladničky.

6) Rozetřeme na krém vyšlehanou šlehačku s práškovým cukrem a dozdobíme nasekanými ořechy podle vaší chuti.

Přejeme Vám dobrou chuť!

Sdílejte tenhle fantastický recept i s Vašimi přáteli! Určitě si  také pochutnají! Můžete si také prohlídnou recept na jednoduchý koláč.