Představujeme vám detailní návod na jednoduchý čokoládový dezert z ovesných vloček, kakaa a banánu. Ideální doplněk k víkendové kávě, který potěší vás i vaše přátele. Neodolatelná sladkost ovesného dezertu pro dokonalý zážitek!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Jednoduchý čokoládový dezert z ovesných vloček, kakaa a banánu
Co budeme potřebovat:
- 70 g ovesných vloček
- 150 ml horkého mléka
- 1 banán
- 1 vejce
- 2-3 lžíce kakaa – (20 g)
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- 2 lžíce cukru – (pokud chcete, aby bylo sladší)
Poleva:
- 80 g čokoláda
Jak budeme postupovat:
1.Vsypte ovesné vločky do mísy a zalijte je horkým mlékem – promíchejte a nechte nabobtnat.
2. Banán nakrájejte na kolečka a rozmačkejte ho v míse na pyré, poté přidejte rozklepnuté vejce – promíchejte, dále přisypejte kakao, prášek do pečiva – opět promíchejte.
3. Směs přelijte do mísy a přidejte nabobtnalé vločky v mléce – dobře promíchejte a poté přelijte do ovální zapékací mísy.
4. Pečte v předehřáté troubě 30 minut při 180 °C.
5. Čokoládu polámejte do malé misky a zalijte mlékem, nechte ji rozpustit buď na páře, nebo v mikrovlnné troubě.
6. Následně ji nalijte na upečený koláč a odložte na 1 hodinu do lednice na ztuhnutí.
7. Jednoduchý čokoládový dezert z ovesných vloček, kakaa a banánu podávejte s laśkou a velkou radostí.
Přátelé přejeme dobrou chuť!