Pokud se k Vám blíží návštěva a vy nevíte, co vymyslet za dezert, je pro vás tento dnešní recept tím pravým. Krok za krokem vám představíme skvělý recept na vynikající dezert z ovocným, čokoládovým a smetanovým krémem. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka! Ať už si odpolední kávu budete vychutnávat sami nebo přizvete přátele, sladkou tečku v tohoto podobě chutného dezertu ocení všichni.
Co budeme potřebovat:
podnos 24 x 24 cm
Na základ:
- 3 vejce
- 3 lžíce pšeničné mouky
- 3 lžíce bramborové mouky
- 0,5 šálku moučkového cukru
- 0,5 lžičky prášku do pečiva
ČOKOLÁDOVÝ KRÉM:
- 500 ml 30% smetany
- 2 lžičky želatiny
- 2 čokolády po 100 g (používám mléčnou a hořkou čokoládu)
SMETANOVÝ KRÉM:
- 500 ml 30% smetany
- 0,5 hrnku moučkového cukru (můžete dát více nebo méně, podle vlastní chuti)
- 2 přípravky s krémem
OVOCNÝ KRÉM:
- 3 červená želé
- 800 ml vroucí vody
- přibližně. 200-300 g ovoce (v mém případě mraženého)
- + 1 velký balíček sušenek
- + oblíbený čaj k namáčení piškotů
Jak budeme postupovat:
1. ušlehejte bílky do tuha. Pak postupně přidávejte moučkový cukr a míchejte, dokud se zcela nerozpustí.
2. za stálého míchání přidávejte po jednom žloutku.
3. přidejte prosátou mouku s práškem a dobře promíchejte.
4. těsto nalijte do formy vyložené papírem a vložte do trouby předehřáté na 180 °C na přibližně 20-25 minut.
5. Želé důkladně rozmíchejte ve vroucí vodě
6. Přidejte zmrazené ovoce do želé a nechte je zcela rozmrazit
7. Želatinu zalijte malým množstvím vroucí vody, míchejte, dokud se nerozpustí, a nechte ji vychladnout.
8. V hrnci rozpustíme nalámanou čokoládu s trochou smetany a necháme vychladnout.
9. Zbytek smetany na čokoládový krém ušlehejte do tuha.
10. Přidejte vychladlou, ale stále tekutou želatinu a znovu promíchejte.
11. Pak postupně přidávejte vychladlou čokoládu a mixujte do hladka.
12. Odstraňte pečicí papír, vložte piškot zpět do formy a namočte ho do čaje nebo citronové šťávy smíchané s vodou. Strany plechovky můžete také chránit fólií na okraje.
13. Potřete čokoládovým krémem a uhlaďte povrch.
14. Položte vrstvu sušenek.
15. Vychladlé želé smíchejte s ovocem do hladké pěny.
16. Smíchejte smetanu s moučkovým cukrem, dokud nezhoustne.
17. Ovocnou pěnu rozetřete na sušenky a dejte do chladničky ztuhnout.
18. Pak na něj položte další vrstvu sušenek.
19. Dort potřete krémem a dejte ho přes noc do chladničky.