Máte chuť na lahodný, sladký dezert a přitom nemáte chuť na pečení? Péct rozhodně nemusíte. Připravit si můžete vynikající nepečený dezert, který ocení malí i velcí a skvěle se hodí ke kávě. Jeho příprava je velice jednoduchá a zvládne ji i začátečník. Podívejme se, co budete potřebovat na přípravu tohoto jednoduchého, rychlého a velmi chutného dezertu.
Co budeme potřebovat:
Na první vrstvu:
- 2 (šálek 2 dcl) kr. cukru
- 2 sklenice vody
- 125 g másla nebo margarínu
- 200 g kokosu
- 100 g čokolády
- 250 g mletých sušenek
- 1 list dortové oplatky
- 200 g celých sušenek
Na druhou vrstvu:
- 100 g cukru
- 1/2 dcl vody
- 100 g čokolády
- 125 g másla nebo margarínu
- 200 g mletých vlašských ořechů
- 2 dcl pomerančové šťávy
Na polevu:
- 150 g čokolády
- 5 polévkových lžic oleje
Jak budeme postupovat:
Vrstva 1
1) Dáme cukr a vodu na plamen a vaříme, dokud se cukr nerozpustí. Dále přidáme máslo nebo margarín a čokoládu – mícháním rozpustíme.
2) Odstraníme z tepla a přidáme kokos a mleté sušenky. Vše důkladně promícháme.
3) Vzniklou hmotu navrstvíme na jeden plát oplatky, dokud je teplé. Na hmotu položíme sušenky, které předtím necháme namočené v pomerančové šťávě.
Vrstva 2
4) Cukr a vodu dáme na plamen a vařte, dokud se cukr nerozpustí. Přidáme máslo nebo margarín a čokoládu – mícháním rozpustíme.
5) Odstraníme z tepla a přidáme mleté vlašské ořechy. Hmotu dobře promícháme a naneseme na sušenky. Necháme vychladnout a připravíme čokoládovou polevu.
6) Rozmícháme čokoládu s olejem na mírném ohni a na koláč nalijeme polevu a nakonec posypeme kokosem.
Přejeme Vám dobrou chuť!
Pokud stále pátráte po inspiraci na sladký dezert inspirovaný podzimem, neváhejte si přečíst i tento článek s receptem na delikátní cuketové brownies!