Zapečené maso s brambory – Perfektní oběd z jedné mísy

Nevíte co uvařit k obědu a nechce se Vám v kuchyni trávit příliš mnoho času? Následující recept je snadný na přípravu a díky pečení všech surovin v jednom pekáči také rychle hotový. Připravte si zapečené maso s brambory. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!

zapečené maso s brambory – perfektní oběd z jedné mísy
Zdroj: Cookrate – Meat Recipes

Recept na zapečené maso s brambory:

Co budeme potřebovat:

  • 1 kg vepřového masa
  • 150 g majonézy
  • 1 větší cibuli
  • 30 g hořčice
  • 3 nakládané okurky
  • sůl, černý mletý pepř podle chuti
  • 1 kg brambor
  • 50 g majonézy
  • pekáč o rozměru 20 x 30 cm

Jak budeme postupovat:

1) Maso si nakrájíme na středně velké kousky, vložíme ho do mísy, přidáme 100 g majonézy a hořčici. Osolíme, opepříme a dobře promícháme.

zapečené maso s brambory – perfektní oběd z jedné mísy
Zdroj: Cookrate – Meat Recipes

2) Nakonec ještě přimícháme nakládané okurky, které si nastrouháme na hrubém struhadle.

3) Vše dobře rukou promícháme, aby se chutě spojily a navrstvíme do pekáče.

Vše důkladně promíchejte.
Vše důkladně promíchejte.                                      Zdroj: Cookrate – Meat Recipes

4) Brambory si oloupeme a nakrájíme na tenoučké plátky,  které navrstvíme na maso.

zapečené maso s brambory – perfektní oběd z jedné mísy
Zdroj: Cookrate – Meat Recipes

5) Brambory po celém povrchu potřeme majonézou a vložíme do předehřáté trouby na teplotu 170 °C. Pečeme asi 60 minut.

6) Nyní stačí už jen nakrájet a můžeme podávat.

Výborný oběd.         
Výborný oběd.                                                      Zdroj: Cookrate – Meat Recipes

VIDEO NÁVOD NA ZAPEČENÉ MASO S BRAMBORY:

 

Doporučujeme: Zapečené kuřecí maso se zeleninou a sýrem – chutná skvěle