Také máte rádi tyčinky 3BiT? Pokud ano, máme pro vás senzační recept, jak si je připravit v klidu domova. Zaručujeme vám, že si tyto nepečené řezy naprosto zamilujete a na klasický 3BiT z obchodu si ani nevzpomenete!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Recept na nepečený 3BiT
Co budeme potřebovat:
na základ:
- máslové sušenky
- 1 bal. karamelové salko
na krém:
- 500 ml mléka
- 3/4 šálku cukru
- 200 g másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 polévkové lžíce bramborového škrobu
pro třetí vrstvu:
- 750 ml smetany ke šlehání
- 3 balení. stužovač
- 3 lžičky cukru
- čokoláda na strouhání
Jak budeme postupovat:
- Připravte si formu o rozměrech 25 x 31 cm a dno vyložte sušenkami.
- Přilijte salko (buď kupte již zkaramelizované, nebo vařte běžné salko ve vodě asi 3 hodiny) a pěkně ho uhlaďte.
- Sušenky opět navrstvěte.
- Přiveďte 250 ml mléka k varu a do druhé poloviny vmíchejte cukr, mouku a škrob.
- Když se mléko vaří, přidejte za stálého míchání druhou mléčnou směs a uvařte na hustou kaši, kterou nechte vychladnout.
- Máslo vyšlehejte do pěny a postupně přidávejte vychladlou mléčnou směs.
- Navrstvíme na sušenky a pěkně uhladíme.
- Navršte vrstvu sušenek.
- Šlehačku ušlehejte se ztužovačem a cukrem do tuha a pěny.
- Navrstvíme na sušenky a pěkně uhladíme.
- Odložte do chladničky, aby ztuhly (pokud chcete, aby byla vrstva krému zcela tuhá, přidejte 1 balíček – želatina v prášku nemusí být)
- Ozdobte strouhanou čokoládou a podávejte.
Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tento skvělý recept na nepečený 3BiT i Vašim přátelům! Vyzkoušejte také recept na jablečný koláč se Salkem: Úžasná chuť a jednoduchá příprava