Zapečené masové karbanátky přelité omáčkou ze zakysané smetany

Nevíte co uvařit k obědu a nechce se vám v kuchyni trávit příliš mnoho času? Krok za krokem vám představíme jedinečný recept na zapečené masové karbanátky přelité omáčkou ze zakysané smetany. Vznikne vám lahodný oběd.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Zapečené masové karbanátky v troubě přelité omáčkou ze zakysané smetany se zeleninou - oběd je na stole!
Zdroj: Schneller Koch

Zapečené masové karbanátky v troubě přelité omáčkou ze zakysané smetany se zeleninou

Co budeme potřebovat:

  • slunečnicový olej – na smažení
  • 80 g rýže
  • 160 ml vody
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 čínského zelí
  • 500 g mletého masa
  • 1 cibule
  • 1 velké vejce
  • 3 lžíce strouhanky – na obalování

Směs – omáčka:

  • olej – na smažení
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 200 g zakysané smetany
  • 500 ml vody
  • 2 stroužky česneku

Na zdobení:

  • čerstvý kopr

Jak budeme postupovat:

1. Připravte si pánev s olejem, vložte do ní rýži, zalijte ji vodou, přikryjte a vařte na mírném ohni al dente.

Zapečené masové karbanátky v troubě přelité omáčkou ze zakysané smetany se zeleninou – oběd je na stole!
Zdroj: Schneller Koch

2. Čínské zelí nakrájejte jemně a vložte do mísy, zalijte vodou a nechte 10-15 minut odpočívat.

Zapečené masové karbanátky v troubě přelité omáčkou ze zakysané smetany se zeleninou – oběd je na stole!
Zdroj: Schneller Koch

3. Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno a přidejte je k mletého masu v míse, přidejte také uvařenou rýži a zelí bez šťávy, dále rozklepněte vejce, osolte, opepřete a promíchejte rukama.

Zapečené masové karbanátky v troubě přelité omáčkou ze zakysané smetany se zeleninou – oběd je na stole!
Zdroj: Schneller Koch

4. Pomocí lžíce a ruk tvarujte karbanátky a pokládejte je na čistou plochu úhledně vedle sebe.

Zapečené masové karbanátky v troubě přelité omáčkou ze zakysané smetany se zeleninou – oběd je na stole!
Zdroj: Schneller Koch

5. Na talíř nasypte strouhanku, obalte v ní masové karbanátky a položte je na plech vymazaný olejem.

Zapečené masové karbanátky v troubě přelité omáčkou ze zakysané smetany se zeleninou – oběd je na stole!
Zdroj: Schneller Koch

6. Karbanátky pečte v předehřáté troubě 15 minut při 190 °C.

7. Připravte si pánev s olejem a dejte do ní nadrobno nakrájenou cibuli, smažte ji 3-4 minuty na mírném ohni dozlatova, přidejte nastrouhanou mrkev, smažte 5-7 minut a míchejte.

Zapečené masové karbanátky v troubě přelité omáčkou ze zakysané smetany se zeleninou – oběd je na stole!
Zdroj: Schneller Koch

8. Zakysanou smetanu dejte do mísy, zalijte vodou a promíchejte metličkou. Mezitím prolisujte česnek a smíchejte ho s ostatními surovinami na pánvi. Směs – omáčku nalijte na ingredience v pánvi, promíchejte a vařte na mírném ohni.

Zapečené masové karbanátky v troubě přelité omáčkou ze zakysané smetany se zeleninou – oběd je na stole!
Zdroj: Schneller Koch

9. Upečené karbanátky přelijte uvařenou omáčkou a pečte je v troubě 30-35 minut při 190 °C.

Zapečené masové karbanátky v troubě přelité omáčkou ze zakysané smetany se zeleninou – oběd je na stole!
Zdroj: Schneller Koch
Zapečené masové karbanátky v troubě přelité omáčkou ze zakysané smetany se zeleninou – oběd je na stole!
Zdroj: Schneller Koch

10. Po uplynutí doby pečení zkontrolujte, zda jsou karbanátky s omáčkou již upečené, a pokud ano vyjměte je z trouby a posypejte čerstvým nakrájeným koprem.

11. Podávejte je s láskou, velkou chutí a radostí.

Zapečené masové karbanátky v troubě přelité omáčkou ze zakysané smetany se zeleninou – oběd je na stole!
Zdroj: Schneller Koch

12. Dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD:

Zapečené masové karbanátky v troubě přelité omáčkou ze zakysané smetany se zeleninou