Jídlo „líné ženy“ – stačí dát všechny přísady na plech a vložit do trouby

Patříte mezi milovníky rychlých, snadných a chutných receptů, které nevyžadují kopec špinavého nádobí? Pokud ano, tak je tento dnešní přímo pro Vás. Všechny ingredience stačí navrstvit na plech a dát péct. Připravte tento chutný oběd své rodině, určitě si ho také zamilují.

Napište nám do komentářů pod článek, jestli jste už tento fantastický recept vyzkoušeli, nebo jestli se ho teprve chystáte vyzkoušet. 

maso
Zdroj: retete-usoare.eu

Co budeme potřebovat:

  • 1 kg bílého zelí
  • 700 g mletého masa
  • 1 velká cibule
  • 1 velká mrkev
  • 3-4 malé rajčata (můžete je nahradit konzervovanými rajčaty nebo rajskou omáčkou)
  • 4 polévkové lžíce zakysané smetany
  • 20-30 g másla (volitelné)
  • sůl, pepř, koření na maso – podle chuti.

Pokud chcete, můžete do směsi masa přidat ½ poháru uvařené rýže


Jak budeme postupovat:

1) Cibuli a mrkev nastrouháme. K nastrouhané zelenině přidáme sůl, koření, kysanou smetanu.

2) Následně přidáme mleté ​​maso. Dobře promícháme.

3) Zelí nakrájíme nadrobno. Posypeme solí a dobře ji promícháme rukama.

4) Připravené zelí navrstvíme do vymazaného plechu nebo mísy a na něj rozetřeme masovou směs. Vrchní vrstva musí být opět zelí.

5) Nakrájíme rajčata na kolečka a položíme je na povrch zelí. Na vrch navrstvíme lžíci zakysané smetany.

6) Pokud připravujete jídlo s „sušším“ masem, můžete na vrch přidat malé kousky másla nakrájené na kostičky.

7) Plech nebo mísu zakryjeme hliníkovou fólií a vložíme jej do předehřáté trouby na teplotu do 200 °C. Jídlo pečeme 30-40 minut. Potom odstraníme fólii z jejího povrchu a pokračujeme v pečení dalších 15 – 20 minut až do zhnědnutí.

8) Voňavé a chutné jídlo je připraveno. Podávejte se zakysanou smetanou.

Přejeme vám dobrou chuť!

Sdílejte tento recept na chutný oběd s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají. Můžete také navštívit náš další článek, kde naleznete vepřové maso s výbornou směsí.

Zdroj receptu: retete-usoare.eu