Domácí salámová pomazánka je chutné a jednoduché jídlo, které může být rychlou volbou pro občerstvení nebo snídani. Pokud máte málo času nebo hledáte způsob, jak využít zbytky salámu a cibule, tento recept je ideální volbou. Můžete si také upravit množství ingrediencí podle své chuti a preferencí. Skvěle se hodí k čerstvému pečivu.
Co budeme potřebovat:
- 200 g salámu
- 1 malá cibule
- 1 pomazánkové máslo
- 1 lžíce hořčice
- 2 lžíce majonézy
- 3 sterilované okurky (nastrouhané)
- sůl a pepř
Jak budeme postupovat:
1) Nejprve nakrájejte salám a cibuli na jemno na strojku nebo v sekačce tyčového mixéru.
2) Přidejte pomazánkové máslo, hořčici a majonézu do salámu a cibule.
3) Přidejte sterilované okurky a důkladně promíchejte.
4) Podle chuti přidejte sůl a pepř.
5) Pomazánku můžete servírovat na chlebu nebo jako dip s krekry a zeleninou.