Tato dnešní rychlovka ke kávě – vláčná hrnková buchta s tvarohem Vás určitě okouzlí. Tento dezert je skvělý na každou příležitost a jistě potěší nejen vaše chuťové buňky, ale i ty vašich blízkých.
Co budeme potřebovat:
Kakaové těsto:
- 1 hrnek hladké mouky
- 1 hrnek hrubé mouky
- 3/4 hrnku cukru krupice
- 1 hrnek mléka
- 3/4 hrnku oleje (stačí i 1/2)
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- 2 vejce
- 3 lžíce kakaa
- Citronová kůra
Tvarohová náplň:
- 2 tvarohy, dala jsem kostky
- 3/4 hrnku cukru krupice
- 1 hrnek mléka
- 1 vanilkový puding (jen prášek)
- 1 vanilkový cukr
- 2 vejce
Jak budeme postupovat:
1) Nejprve si připravte kakaové těsto. Smíchejte hladkou a hrubou mouku s cukrem, práškem do pečiva, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou. Přidejte vejce, mléko a olej a vše důkladně promíchejte, dokud nedostanete hladké těsto.
2) Přidejte kakao a promíchejte do těsta. Nalijte větší část těsta do pekáče vyloženého pečícím papírem a udržujte necelý hrnek kakaového těsta stranou.
3) Teď se pusťte do přípravy tvarohové náplně. Smíchejte tvaroh s cukrem, mlékem, vanilkovým cukrem a vanilkovým pudinkem. Přidejte vejce a promíchejte, dokud nedostanete hladkou směs.
4) Nalijte tvarohovou směs opatrně na vrch kakaového těsta v pekáči.
5) Poté cik cak pocákáme zbytkem kakaového těsta na vrch tvarohové směsi.
6) Pečeme při teplotě 170-180°C asi 40 minut (podle trouby), dokud není dort zlatavý a pevný na dotek.
7) Nechte dort vychladnout a poté ho můžete krájet na plátky a podávat s oblíbenými přílohami.