Rozlétané ražničí z jednoho plechu

Nevíte co uvařit k obědu a nechce se vám v kuchyni trávit příliš mnoho času? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na rozlétané ražničí z jednoho plechu. Příprava pokrmu vám zabere jen několik málo minut a vznikne vám lahodný plnohodnotný oběd nebo večeře.

rozlétané ražničí z jednoho plechu
Zdroj: Jana Spurná

Recept na rozlétané ražničí z jednoho plechu:

Co budeme potřebovat:
  • 500 g vepřového masa na špízy
  • 1 červená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • 1 bílá paprika
  • 2 klobásy (různé druhy)
  • 1 červená cibule
  • 1 žlutá cibule
  • Olej na potření

Na podlev:

  • 2 lžíce kečupu
  • 1 lžička hořčice
  • 1 lžíce grilovacího koření
  • 1 lžíce staročeského koření
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Voda


Jak budeme postupovat:

1) Měli byste si připravit všechny ingredience a nakrájet je na menší kousky. Vepřové maso nakrájejte na špízy, papriky a cibule na menší kousky, a klobásy na kolečka.

2) Smíchejte olej, kečup, hořčici, grilovací koření a staročeské koření v lžíci. Poté přidejte vodu a promíchejte, aby vznikla marináda.

3) Položte špízy s masem a zeleninou na alobal, zalijte marinádou a dobře zabalte alobalem, aby se vytvořil uzavřený balíček.

4) Pečte při teplotě 200 stupňů Celsia po dobu 20-25 minut.

5) Poté odstraňte alobal a pečte ještě 5-10 minut, dokud nebudou ražničí dokonale opečené.

6) Podávejte s různými omáčkami nebo přílohami podle vašeho gusta.