Domácí hermelínová pomazánka s čerstvým chlebem

Tato domácí hermelínová pomazánka s čerstvým chlebem je vhodná na snídani, svačinu nebo jako předkrm. Hermelín dodává výraznou chuť a sýrový charakter, majonéza a pomazánkové máslo zajistí krémovou konzistenci a výbornou mazlavost. Tuto pomazánku si můžete připravit rychle a snadno a určitě potěší vaše chuťové buňky.

domácí hermelínová pomazánka s čerstvým chlebem
Zdroj: Jana Spurná

Co budeme potřebovat:

  • 1 hermelín nahrubo nastrouhaný
  • 1 pomazánkové máslo
  • 1 vejce nahrubo nastrouhané
  • 3 lžíce majonézy
  • 1 lžička hořčice
  • 1 cibule najemno nakrájená
  • šunka
  • sůl a pepř podle chuti


Jak budeme postupovat:

1) Do mísy dejte nastrouhaný hermelín, pomazánkové máslo a nastrouhané vejce.

2) Přidejte 3 lžíce majonézy, lžičku hořčice a najemno nakrájenou cibuli.

3) Přidejte na kostičky nakrájenou šunku a promíchejte.

4) Ochutnejte a podle potřeby osolte a opepřete.

Připravte si k ní – Domácí pšenično-žitný chléb