Upečte si domácí pšenično-žitný chléb

    Když se vrátíte domů pozdě večer, máte hlad, ale to poslední, co se vám chce, je stát hodiny u sporáku, hodí se recept na rychlou, snadnou a chutnou večeři. Určitě vyzkoušejte tento dnešní recept na domácí pšenično-žitný chléb.

    upečte si domácí pšenično-žitný chléb
    Zdroj: Stáninka Komárková

    Recept na domácí pšenično-žitný chléb:

    Co budeme potřebovat:
    • 800 g hladké mouky
    • 200 g žitné chlebové mouky
    • 1 sušené droždí
    • 2 lžičky soli
    • 2 lžičky kmínu
    • 750 ml vody

    Jak budeme postupovat:

    1) Všechny suroviny kromě vody smícháme, nasypeme do robota, přidáme vodu a vše zamícháme v řídké těsto, které necháme kynout 30 minut, poté těsto překládáme z jedné strany na druhou namočenými rukami několikrát za sebou, opět necháme dalších 30 minut kynout, tento postup ještě dvakrát opakujeme, dohromady dvě hodiny.

    2) Po dvou hodinách si posypeme vál moukou, vylijeme těsto na vál znova přeložíme těsto aby vznikl bochník, který nabereme a vložíme do pečícího hrnce (pozor těsto je řidší) a pečeme na 250 stupňů jednu hodinu.

    Přejeme Vám dobrou chuť.